Merlin Mägi • 29. september 2015 kell 13:45

Mis pärsib Eesti IT-ettevõtete edu välismaal?

Idufirma Fleep asutaja ja tegevjuht Henn Ruukel.  Foto: Andres Haabu

Kui Skype, Swedbank, SEB ja Playtech on Eestisse kasvatanud põlvkonna häid programmeerijaid, siis kahjuks ei ole sama juhtunud tarkvarateenuse tootmise teiste kompetetsidega, ütles Fleepi asutaja Henn Ruukel.

"Näiteks Skype'i disain ja tootejuhtimine käis peamiselt Londonis, mistõttu Eestisse nende valdkondades kogemust ei tekkinud," selgitas Ruukel.

Samuti töötab välisturgudel Eesti IKT-ettevõtete kahjuks Eestis elavate IKT-spetsialistide väike hulk. "Välismaalaste Eestisse toomine on viimasel ajal paranenud, kuid kindlasti on lihtsam kutsuda inimest tiimiga liituma mõnes Euroopa metropolis, näiteks Londonis, Berliinis või Prahas kui Tallinnas," selgitas Ruukel.

Henn Ruukel astub üles 20. oktoobril toimuval IKT aastakonverentsil, kus jagab rahvusvahelise IT-äri kogemusi ning räägib Nortali juhatuse liikme Oleg Shvaikovsky, Proeksperdi tegevjuhi Marko Sverdliku, Pipedrive`i kvaliteedijuhi Tiit Paananeni ja Erply tegevjuhi Kristjan Hiiemaaga Eesti IKT ettevõtjate võimalustest maailmas.

Info konverentsi kohta ning registreeruda saab siin. Edasi loe Äripäeva teemaveebist ITuudised.ee.

Hetkel kuum