Eliisa Matsalu • 1. oktoober 2015 kell 8:15

Kaamos Kinnisvara juht meeletut hinnahüpet ei usu

Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd  Foto: Raul Mee

Kuigi Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd oli kindel, et Ukraina-Vene kriis mõjutab ka korteriostu Eestis, tõdes ta rõõmuga, et tegelikkuses jättis sõjakonflikt siinse turu puutumata. „See on riigile väga suur kompliment,“ märkis ta.

Eile toimus tippettevõtjate järgmise aasta plaane avav konverents Äriplaan 2016, kus ärimehed ja juhid rääkisid, mida turul oodata ja millised on nende lootused.

Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd ütles, et nende ettevõttel võiks järgmisel aastal kasum ja käive kasvada kuni 10%. Tööd jagub Kaamos Kinnisvaral Hõbemetsal, kus tehakse elamurajooni arendust ja kus toimub aktiivne korterimüük. Samuti kuulub Kaamos Kinnisvarale Tammsaare ärikeskus. „Püüame hoida vakantsi madala ja stabiilsena,“ rääkis Uustulnd ettevõtte plaanidest.

Kaamos Kinnisvara investeerib ka Soome ja Gruusiasse, kuid Eestis tuleb Uustulndi sõnul põhikasv just korterite arendamisest.

Kinnisvarahindade tulevikku Uustulnd ei spekuleerinud. „See on habemega teema ja ma ei tahaks välja öelda, kas hinnad nüüd lõpuks langevad või mitte,“ ütles ta. Uustulndi sõnul on viimase nelja-viie aasta jooksul müüdud stabiilselt 1000-1400 uut korterit ja pole ühtegi põhjust, miks see trend jätkuma ei peaks. „Peale on tulemas uus põlvkond inimesi, kes on leidnud töö ja valmis ostma oma esimene päris kodu,“ ütles ta.

Uustulnd ei usu, et kinnisvaraturul tuleks meeletu hinnahüpe, samas ei suuda ta näha ka mingisugust langust, näiteks sellist, mis tabas 2007-2008. „Siis oli ka selge ületootmine ja kliendid läksid laenuhullusega kaasa. Täna teab klient väga täpselt, mida tahab ja see teeb ka meie töö kergemaks,“ ütles ta.

Muidugi pole Uustulndi sõnul kunagi teada, mida teevad meie hindadega välismõjutajad. Näiteks kui praegune Rootsi kinnisvarabuum saab mingisuguse laksu, mõjutaks see ka Eesti turgu. Samas oli Uustulnd eelmisel aastal kindel, et Ukraina-Vene kriis mõjutab ka siinset korteriostu. „Tegelikult aga ei ole see mõju avaldanud. See on riigile väga suur kompliment, sest näitab, et inimesed usuvad meie riigi turvalisusesse ja stabiilsusesse,“ ütles ta.

Kõik Äriplaaniga seotud artiklid leiad siit.

Hetkel kuum