Äripäev • 16. oktoober 2015 kell 6:09

Premia omanik ostis Taani jäätisetootja

Jäätise tootmine Premias  Foto: Marko Mumm/Meediafoto

Läti suurim piimatööstusettevõte ja Premia omanik Food Union ostis Taani jäätisetootja Premier Is. Tehingu eesmärk on laiendada tegevust Euroopas ja Skandinaavias ning liita Premier Is Food Unioni ettevõtete grupiga.

Food Unioni asutaja ja omanik Andrei Beshmelnitski ütles, et Premier Isi professionaalsel meeskonnal on ulatuslik kogemus kvaliteetse jäätise tootmisel nõudlikule Euroopa ja Skandinaavia tarbijale. “Meie Läti ja Eesti ettevõtete ning Premier Isi sünergia võimaldab meil panustada tulevikus kogu oma oskusteabega Premier Isi tegevuse edendamisesse Taanis ja mujal riikides,“ kinnitas Beshmelnitski.

Premier Is loodi 1927. aastal ning ettevõte hoiab Taanis premium-kategooria jäätiste tootjana turuliidri positsiooni. Premier Is arendab ja valmistab oma jäätisetooteid ettevõtte peakontoris Thistedis Põhja-Jüütimaal. Ettevõte 2014.–2015. aasta käive oli 41,8 miljonit eurot. Tooteid müüakse peaasjalikult Taani jaeklientidele ja arvukatele eravahendajatele.

Food Union koondab ühte gruppi Läti kaks suurimat piimatööstust, Rigas piena kombinats (asutatud 1927. aastal) ja Valmieras piens (asutatud 1971. aastal), Eesti suurima jäätisetootja Premia ning Taani suurima jäätisetootja Premier Is. Food Union toodab premium-kategooria piimatooteid, nagu toorjuustu, võid, jogurtit ja muud. Food Union tegutseb peaasjalikult Baltimaades, Euroopas, Venemaal ja SRÜ riikides. 2015. aasta augustis sisenes Food Union oma premium-jäätisetoodetega ka Hiina turule ning Premier Isi ostuga tagati pääs Skandinaavia turule. 2014. aastal ulatus Food Unioni grupi kogukäive 176 miljoni euroni.

Hetkel kuum