Aira Tammemäe • 22. oktoober 2015 kell 11:30

"Ärikinnisvara haldamine on Eestis välja kujunemata"

Ärikinnisvara haldamine on Eestis välja kujunemata teenus  Foto: EPA

Arvestatav osa turust mõistab haldusteenuse all koristus-, hooldus- ja turvateenust, kuid see pole peamine, mis kinnisvara omanikule väärtust loob, kinnitas BPT Real Estate Eesti arendusjuht Ülari Niinemägi.

Niinemägi hinnangul Eestis peaaegu puudub sõltumatu ja professionaalne ärikinnisvara haldusteenus. „Tehakse peamiselt oma portfelli kuuluva kinnisvara haldust, nii on see kõigi suuremate portfellide puhul. Probleem on selles, et laiem turg ei oma veel piisavalt ettekujutust, millist väärtust õige haldamine loob ja tegelikult ei teata ka seda, mida ärikinnisvara haldus tõeliselt tähendab.“

Vaata Äripäeva teemaveebist kinnisvarauudised.ee intervjuud Ülari Niinemägiga, kus ta toob näiteid ja arvutusi, kuidas professionaalne kinnisvarahaldus omanikule väärtust loob.

Hetkel kuum