Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BaltCap omandab e-arvete saatmise teenuse

  BaltCapi investeeringute juht Kristjan KaldaFoto: Raul Mee

  Investeerimisfirma BaltCap on sõlminud kokkuleppe Soome firma OpusCapita Balti tütarettevõtete ostmiseks, OpusCapita pakub finantsprotsesside juhtimise ja e-arvete saatmise teenust.

  BaltCapi investeeringute juht Kristjan Kalda ütles, et selle investeeringuga osaleb BaltCap arenevas paberivabas majanduses ja see on sobiv lisandus nende strateegiale. „Euroopal on veel pikk tee käia, kuniks arveldusprotsessid saavad täielikult automatiseeritud. Balti riigid liiguvad õiges suunas: e-arve standardid on juba kasutusele võetud Eestis ja Lätis ning võetakse järgmisel aastal kasutusele Leedus.“
  Kalda sõnul lõpetatakse Eestis ja Lätis tegutseva aktsiaseltsi OpusCapita ning Leedu ettevõtte UAB OpusCapita ostutehing arvatavalt detsembris, pärast firma väärtuse täpsemat hindamist ja konkurentsiametitelt heakskiidu saamist. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.
  Täpsemalt ei soovinud Kalda selgitada. "Veel vara kommenteerida, ootaks tehingu jõustumise ära. Seejärel oleme kindlasti valmis oma plaanidest rohkem rääkima," märkis Kalda.
  OpusCapita asepresidendi Katarina Dahlbäcki sõnul annab Balti tütarettevõtete müük firmale võimaluse keskenduda Euroopa strateegilistele regioonidele. „Meie jaoks on Balti turu kasvuväljavaated piiratud ning meie fookus on strateegilisel kasvul Euroopas“ ütles ta. Dahlbäck selgitas, et OpusCapita tahtis Balti ettevõtetele investorit, kes oleks tugev omanik ja kohalikul turul hästi esindatud, et ettevõtteid edasi arendada.
  Kalda ei soovinud kommenteerida ka ettevõtete teisi omandamisi ja neist väljumisi. "Mis puudutab aasta suurimaid saavutusi, siis võtaks aasta kokku detsembri lõpus," jäi ta napisõnaliseks.

  BaltCapi omanikud:

  Simonas Gustainis – 21,25%

  Peeter Saks – 25,90%

  Mvest Consulting OÜ (Martin Kõdar) – 21,24%

  Dagnis Dreimanis – 21,24%

  1996. aastal Hoiupanga ja Swedgiro asutatud Eesti Maksekeskus (nüüdne OpusCapita AS) müüdi Soome riiklikule posti- ja logistikaettevõttele Itella üheksa aastat hiljem. Vahepeal kandis OpusCapita AS ka nime Itella Information AS. Mullusest Soome postiettevõtte reorganiseerimisest saadik kuulub firma Posti Grupi tütarfirmale OpusCapita Group.
  OpusCapita finantsprotsesside automatiseerimise lahendusi kasutab rohkem kui 11 000 klienti enam kui 50 riigis. Ettevõttel on esindus 9 Euroopa riigis ja töötajaid 2300. 2014. aastal oli OpusCapita käive 260 miljonit eurot. OpusCapita on Posti Grupi ettevõte, millel peakontor Soomes.
  AS BaltCap on Balti riikide era- ja riskikapitaliettevõte, mis investeerib kasvule suunatud Baltimaade ettevõtetesse investeerimisfondide kaudu ning finantseerib ettevõtete väljaoste. BaltCapi grupi ettevõtted nõustavad ja juhivad kaheksat era- ja riskikapitali fondi. Need fondid on investeerinud 51 Baltikumi ettevõttesse ning nende aktiivne kogukapital 2014. aasta lõpu seisuga oli 183 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.