Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piloodid tahavad reisijatega sarnast kohtlemist

  Estonian Airi viimase lennu meeskond poseerib lennuki ees.Foto: Andres Haabu

  Estonian Airi piloodid soovivad, et valitsus kohtleks ettevõtte töötajaid sarnastel reisijatega, kelle piletid kompenseeritakse reservfondist. "Valitsus ei saa käituda, kui klassikaline pankrotimeister," teatas eile Eesti Liinilendurite Assotsiatsioon (ELA).

  ELA teates selgitatakse, et piloodid ja Estonian Air sõlmisid 2013. aastal kollektiivlepingu, kui riigiabi oli juba antud ja võimalikud ohud, sh pankrot ebaseadusliku riigiabi otsuse korral, olid teada. Ettevõtte nõukogu oli teadlik kõige muu hulgas ka kohustustest töötajate ees.
  "Tegemist oli ettevalmistatud pankrotiga, kus midagi ei juhtunud ootamatult," seisab teates. Liinilendurid leiavad, et kui ettevõte ei suuda oma lepingulisi kohustusi täita, peab appi tulema ettevõtte omanik ehk valitsus. "On ju olnud valitsuse seisukoht avalikkusele, et pankrotimeistritest ettevõtjad ei saa enda kohustusi täitmata jätta ning üha uusi ettevõtteid asutada."
  Teates märgitakse, et eilne Estonian Airi nõukogu otsus minna pankroti teed paneb 160 töötaja pered veelgi raskemasse olukorda, sest nagu töötukassa prognoosis, võib koondamisrahasid kätte saada alles uue aasta alguses.
  "Jätkuvalt kehtivate töölepingute vangis istudes ning lepingulisi kohustusi (olla tööandjale kättesaadav) täites ilma töötasu saamata on olukord veelgi keerulisem," on liinilendurid murelikud.
  Eile teatas Estonian Air, et ettevõtte nõukogu otsustas anda lennufirma juhatusele soovituse esitada Estonian Airi kohta pankrotiavaldus.
  Eelmisel nädalal tegi lennufirma kõigile oma võlausaldajatele ettepaneku tasuda eelisjärjekorras Estonian Airi töötajatele kollektiivlepingust tulenevad koondamishüvitised, mis on seaduses ettenähtust suuremad. Ettepanekus märgitud tähtajaks 18. novembriks vastas 27 võlausaldajat, neist eitavalt kaheksa, kelle hulgas oli ka üks suuremaid võlausaldajaid SAS. Sellest johtuvalt pole lennuettevõttel võimalik töötajate nõudeid eelisjärjekorras rahuldada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
7,8 miljoniga saab Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimine teoks
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
ÜRO nõuab ligipääsu tule alla jäänud Ukraina tuumajaamale
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.