Äripäev • 24. november 2015 kell 12:00

Eraisikud asutasid ajakirjaniku elutööpreemia

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov (vasakul) ja Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik.  Foto: Andras Kralla

Viis ajakirjandustaustaga eraisikut moodustasid ühise fondi ajakirjaniku elutööpreemia ja noorajakirjaniku preemia väljaandmiseks, preemia väljakuulutamist ja kätteandmist hakkab korraldama Eesti Ajalehtede Liit.

Fondi suurus on 10 000 eurot, mis jaguneb võrdselt kahe preemiasaaja vahel. Summa annetavad fondi Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov, kirjastuse Tänapäev juht ja üks omanikke Toomas Leito, Maalehe nõukogu endine esimees Jüri Ehasalu ja Ühinenud Ajalehtede nõukogu liige Margus Mets.

"Mitmel elu- ja loomealal antakse välja elutööpreemiaid. Seni ei ole ajakirjanikele säärast tunnustust avaldada olnud võimalik. Nüüd on see lünk täidetud," ütles Toomas Leito.

Elutööpreemia määratakse inimesele, kes on pikema aja jooksul oluliselt edendanud Eesti ajakirjandust kas ajakirjanikuna või meediaorganisaatorina. Preemia eeldab, et saaja on vähemalt 50aastane. Kandidaate saavad esitada meediaorganisatsioonid, preemia väljapanijad ja ajakirjanikud.

Noorajakirjaniku preemia määramise põhikriteeriumid on kirjutise kõrge professionaalsus ja lai kõlapind ühiskonnas. Preemiale saab esitada kuni 30aastaseid kandidaate.

Hetkel kuum