Alyona Stadnik • 25. november 2015 kell 13:00

Libman: minister peab olema kõrgharidusega

Paekivitoodete Tehase OÜ juhatuse esimees Vladimir Libman   Foto: Julia-Maria Linna

Kompetentne valitsus on see, mida juhivad kõrgharidusega inimesed, kellel on haritud abilised, ütles Paekivitoodete Tehase OÜ juhatuse esimees Vladimir Libman Delovõje Vedomosti aastakonverentsil Edu Võti 2016.

„On väga õudne, kui ministril ei ole kõrgharidust ja tema abilistel ei ole elukogemust,“ rääkis Libman oma kogemusest.

Libmanil on olnud ministritega kokkupuuteid aastatel 1985-2015 ja ta tõdes, et häid näiteid tal palju tuua ei ole.

Libmani sõnul on aastate jooksul on ellu jäänud need ettevõtted, kes on kasumi investeerinud ettevõtlusesse, mitte ei võtnud selle dividendina välja. Ta tõi näitena BLRT. „Investeerida tuleb siis, kui majanduses on langus ja koondatakse inimesi,“ märkis Libman.

Ta ütles, et tegi investeeringuid 1998-1999., 2008. ja 2013. aastal ning kavatseb järgmisel aastal teha investeeringuid üle 2 miljoni euro. "Halbadel aastatel peab investeerima uude tehnoloogiatesse, vähendades mõistlikult töötajate arvu, kuid säilitada tuleks spetsialiste, et järgmise tõusu ajal saaks suurendada tootmismahtu," märkis Libman. 

 

 

 

 

Hetkel kuum