Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa süüdistab Türgit

  Venemaa president Vladimir PutinFoto: Scanpix/Reuters

  Venemaa teravdas kriitikat Türgi aadressil ning teatas, et tugevdab oma sõjalist operatsiooni Süürias, samal ajal kui NATO ja USA president ärgitasid Vene lennuki allatulistamisest põhjustatud pingeid maha võtma.

  Türgi mingeid taganemise märke ei ilmutanud.
  „Meil pole mingit kavatsust seda teemat teravamaks ajada,“ ütles Türgi president Recep Tayyip Erdogan. „Kuid me jääme oma seisukoha juurde,“ vahendas agentuur Bloomberg.
  Venemaa president Vladimir Putin ütles omakorda, et kui edaspidi Vene lennukitega mingeid intsidente peaks juhtuma, siis tuleb ka Venemaal neile vastata. „Me suhtume sellesse intsidenti nii tõsiselt kui võimalik ning kavatseme käiku lasta kõik meetmed, et tagada julgeolek," ütles Putin täna Nižni Tagilis, vahendas RIA Novosti.
  Putin on välistanud sõjalise vastuse Türgile, mille lennukid lasid teisipäeval alla Vene sõjalennuki. Intsident ise näitab aga ohtu, et Süüria konfliktist võib lahvatada palju laiem ja tõsisem vastasseis. USA president Barack Obama ning Saksamaa, Suurbritannia ja Prantsusmaa liidrid on kõik esitanud üleskutse vaoshoitusele.
  Venemaa kaitseministeerium teatas täna, et Moskva saadab oma Süüria baasi õhukaitsesüsteemi S-400 ja viib Vahemerele ristleja, et Vene lennukitele kaitset tagada. Iga võimalikku ohtu kätkev sihtmärk hävitatakse, teatas ministeerium.
  Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ütles, et Türgi kriminaalsed teod näitavad, et riik kaitseb terroriorganisatsiooni, mis end Islamiriigiks nimetab. Medvedev väitis, et Türgi ametnikel on Islamiriigi kontrolli all rafineerimistehastega seotud isiklikud ärihuvid.
  Venemaa lennuki ründamine kujutab endast Venemaa ja NATO suhete ohtlikku pingestumist, mida Medvedevi sõnul ei õigusta mingisugused huvid, sealhulgas riigipiiride kaitse.
  Venemaa katkestas intsidendi järel sõjalised kontaktid Türgiga.
  Medvedev hoiatas, et Türgi firmade positsioon Vene turul võib kannatada ning ühisprojektid seisma jääda, kuna Türgi on rikkunud kahe riigi vahel pikaajaliselt kehtinud heanaaberlikke suhteid. Venemaa Föderaalne turismiagentuur soovitas reisifirmadel lõpetada reisipakettide müük Türki, kuna olukord pole turvaline.
  Venemaa teatas ka, et keelab 1. detsembrist Türgi firmal Standard Gita kanaliha impordi, vahendas Interfax.
  Moskva Carnegie keskuse juht Dmitri Trenin kommenteeris Twitteris, et Putini ja Medvedevi kommentaaridest võib välja lugeda, et vastasseis Türgiga tõotab pikaks kujuneda.
  Türgi väitel tulistati Vene lennuk alla pärast korduvaid hoiatusi õhupiiri rikkumise eest. Venemaa kaitseministeerium väidab, et Türgi ei teinud mingit katset lennukiga ühendust saada, enne kui see alla tulistati.
  Suhete teravnemine tuleb ajal, mil Prantsusmaa president Francois Hollande tahab ühte allianssi end Islamiriigiks nimetava terrorirühmituse ISIS vastu kokku tuua nii USA kui ka Venemaa. Eile oli Hollande Washingtonis, täna kohtub ta Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga, homme sõidab ta Moskvasse. Hollande lubas püüda Venemaad veenda oma sõjalist kampaaniat Süürias Islamiriigi vastu suunama.
  Obama ütles teisipäeval, et teeb Venemaa ja Türgi suhete halvenemise vältimise oma prioriteediks. Ka NATO peasekretär Jens Stoltenberg kutsus üles vaoshoitusele. Obama arutas olukorda Türgi presidendiga, mõlemad kinnitasid vajadust võidelda ISISe vastu.
  Venemaa lennuk Su-24 lendas allatulistamise hetkel piirist kilomeetri kaugusel Süüria territooriumil ja kukkus alla nelja kilomeetri kaugusel piirist, ütles Venemaa president Vladimir Putin. Türgi omakorda avalikustas radari näidud, mille järgi Venemaa lennuk sisenes enne allatulistamist Türgi õhuruumi.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Hõbe lõi kirkalt särama ja kipub kullast kasumlikumaks
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Nädala lood: kell kuus tuled tööle, kell kaheksa hakkab palk jooksma Nädala ülevaade juhile, ettevõtjale ja investorile
Äripäev avaldas sel nädalal artikleid väga heast, aga ka väga halvast juhtimisest, kirjeldas mitme ettevõtlusvaldkonna käekäiku ja leidis suurte koondajate vahelt üles neid, kes ambitsioonikalt kasvavad.
Äripäev avaldas sel nädalal artikleid väga heast, aga ka väga halvast juhtimisest, kirjeldas mitme ettevõtlusvaldkonna käekäiku ja leidis suurte koondajate vahelt üles neid, kes ambitsioonikalt kasvavad.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Hõbe lõi kirkalt särama ja kipub kullast kasumlikumaks
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Raadiohommikus: miks üritati tappa Slovakkia peaministrit
Reedeses hommikuprogrammis räägime välisinvesteeringute Eestisse meelitamisest, värske hinnasihi saanud aktsiatest, Urmas Sõõrumaa kinnisvarafirmast, Slovakkia peaministri tapmiskatsest ning Pärnusse kogunenud tippjuhtidest.
Reedeses hommikuprogrammis räägime välisinvesteeringute Eestisse meelitamisest, värske hinnasihi saanud aktsiatest, Urmas Sõõrumaa kinnisvarafirmast, Slovakkia peaministri tapmiskatsest ning Pärnusse kogunenud tippjuhtidest.