Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa süüdistab Türgit

  Venemaa president Vladimir PutinFoto: Scanpix/Reuters

  Venemaa teravdas kriitikat Türgi aadressil ning teatas, et tugevdab oma sõjalist operatsiooni Süürias, samal ajal kui NATO ja USA president ärgitasid Vene lennuki allatulistamisest põhjustatud pingeid maha võtma.

  Türgi mingeid taganemise märke ei ilmutanud.
  „Meil pole mingit kavatsust seda teemat teravamaks ajada,“ ütles Türgi president Recep Tayyip Erdogan. „Kuid me jääme oma seisukoha juurde,“ vahendas agentuur Bloomberg.
  Venemaa president Vladimir Putin ütles omakorda, et kui edaspidi Vene lennukitega mingeid intsidente peaks juhtuma, siis tuleb ka Venemaal neile vastata. „Me suhtume sellesse intsidenti nii tõsiselt kui võimalik ning kavatseme käiku lasta kõik meetmed, et tagada julgeolek," ütles Putin täna Nižni Tagilis, vahendas RIA Novosti.
  Putin on välistanud sõjalise vastuse Türgile, mille lennukid lasid teisipäeval alla Vene sõjalennuki. Intsident ise näitab aga ohtu, et Süüria konfliktist võib lahvatada palju laiem ja tõsisem vastasseis. USA president Barack Obama ning Saksamaa, Suurbritannia ja Prantsusmaa liidrid on kõik esitanud üleskutse vaoshoitusele.
  Venemaa kaitseministeerium teatas täna, et Moskva saadab oma Süüria baasi õhukaitsesüsteemi S-400 ja viib Vahemerele ristleja, et Vene lennukitele kaitset tagada. Iga võimalikku ohtu kätkev sihtmärk hävitatakse, teatas ministeerium.
  Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ütles, et Türgi kriminaalsed teod näitavad, et riik kaitseb terroriorganisatsiooni, mis end Islamiriigiks nimetab. Medvedev väitis, et Türgi ametnikel on Islamiriigi kontrolli all rafineerimistehastega seotud isiklikud ärihuvid.
  Venemaa lennuki ründamine kujutab endast Venemaa ja NATO suhete ohtlikku pingestumist, mida Medvedevi sõnul ei õigusta mingisugused huvid, sealhulgas riigipiiride kaitse.
  Venemaa katkestas intsidendi järel sõjalised kontaktid Türgiga.
  Medvedev hoiatas, et Türgi firmade positsioon Vene turul võib kannatada ning ühisprojektid seisma jääda, kuna Türgi on rikkunud kahe riigi vahel pikaajaliselt kehtinud heanaaberlikke suhteid. Venemaa Föderaalne turismiagentuur soovitas reisifirmadel lõpetada reisipakettide müük Türki, kuna olukord pole turvaline.
  Venemaa teatas ka, et keelab 1. detsembrist Türgi firmal Standard Gita kanaliha impordi, vahendas Interfax.
  Moskva Carnegie keskuse juht Dmitri Trenin kommenteeris Twitteris, et Putini ja Medvedevi kommentaaridest võib välja lugeda, et vastasseis Türgiga tõotab pikaks kujuneda.
  Türgi väitel tulistati Vene lennuk alla pärast korduvaid hoiatusi õhupiiri rikkumise eest. Venemaa kaitseministeerium väidab, et Türgi ei teinud mingit katset lennukiga ühendust saada, enne kui see alla tulistati.
  Suhete teravnemine tuleb ajal, mil Prantsusmaa president Francois Hollande tahab ühte allianssi end Islamiriigiks nimetava terrorirühmituse ISIS vastu kokku tuua nii USA kui ka Venemaa. Eile oli Hollande Washingtonis, täna kohtub ta Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga, homme sõidab ta Moskvasse. Hollande lubas püüda Venemaad veenda oma sõjalist kampaaniat Süürias Islamiriigi vastu suunama.
  Obama ütles teisipäeval, et teeb Venemaa ja Türgi suhete halvenemise vältimise oma prioriteediks. Ka NATO peasekretär Jens Stoltenberg kutsus üles vaoshoitusele. Obama arutas olukorda Türgi presidendiga, mõlemad kinnitasid vajadust võidelda ISISe vastu.
  Venemaa lennuk Su-24 lendas allatulistamise hetkel piirist kilomeetri kaugusel Süüria territooriumil ja kukkus alla nelja kilomeetri kaugusel piirist, ütles Venemaa president Vladimir Putin. Türgi omakorda avalikustas radari näidud, mille järgi Venemaa lennuk sisenes enne allatulistamist Türgi õhuruumi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.