Äripäev • 20. jaanuar 2016 kell 10:44

Putin lohutab: rubla langus annab ärile uued võimalused

Venemaa president Vladimir Putin.  Foto: EPA

Vene ettevõtted on majanduskriisis vastu pidanud ja rubla langusest peaksid ettevõtted saama uusi võimalusi, leiab Venemaa president Vladimir Putin.

Putin osales täna ülevenemaalisel ettevõtjate foorumil „Venemaa alustoed“. „Kaks viimast aastat olid majandusele piisavalt keerulised, objektiivsed raskused puudutasid peaaegu iga sektorit, aga peab märkima, et tervikuna pidas ettevõtlus vastu – sealhulgas ka väikeärid,“ vahendas Gazeta.ru Putini mõtteid.

Praeguses seisus aga on Putin veendunud, et rubla langus on suurepärane võimalus, mida tuleks ära kasutada, sest see „avab ärile uued võimalused“.

Tänane päev purustas Venemaal 1998. kriisiaastast püsinud dollari ajaloolise maksimumi: Moskva börsil tõusis dollar 80,179 rublale, euro aga 87,67 rublale. Venemaa keskpanga homse kursiga maksab euro 87,0341 rubla ning dollar 79,4614 rubla.

Venemaa keskpank teatas täna, et sekkub siis, kui rubla jõuab 90 dollari peale.

Hetkel kuum