Mait Kraun • 21. jaanuar 2016 kell 7:36

Gross: müügilaine näitab keskpankurite põrumist

Bill Gross  Foto: Bloomberg

Maailma aktsiaturgude müügilaine näitab, kuidas keskpankurid on oma poliitikatega läbi kukkunud, ütles Bill Gross.

„Turud tunnetavad, et kasvupotentsiaali ei ole ja näevad, et suuremad arenevad turud on jõudmas majandussurutisse,“ ültes Gross, kes juhib Janus Global Unconstrainedi võlakirjaturu fondi. „Turud üritavad riske vähendada. Sellega toovad nad hinnad alla.“

USA aktsiaturud langesid eile ligi 2 protsenti. Sellel aastal on USA turg kukkunud juba 11 protsenti.

„Kas see on läbi?“ küsis Gross. „Tundub, et nafta, aktsiate ja rämpsvõlakirjade puhul oleme jõudmas ajutise põhjani.“ Ta lisas, et maailma aktsiaturgude müügilaine näitab, kuidas keskpankurid on oma poliitikaga läbi kukkunud.

Eelmisel kuul andis Gross investoritele nõu, et portfelli riske peaks hakkama maandama, sest olukord läheb halvemaks.

Ta lisas, et ajal, mil investorid rahasse lähevad, on tekkimas ka teenimisvõimalusi. Ta tõi välja Precision Castparts Corpi ja SABMiller Plc. Lisaks sellele on Mehhiko peeso „üks atraktiivsemaid asju, mille tõusule panustada“.

Hetkel kuum