Sirje Rank • 26. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Hiina hoiatab Sorost oma valuuta ründamise eest

George Soros  Foto: Scanpix/Reuters

Hiina kommunistliku partei häälekandja hoiatas esiküljel miljardär George Sorost, et ta ei "läheks sõtta" Hiina renminbi vastu.

Hiina ametivõimud püüavad pidurdada raha väljavoolu riigist ja toestada valuuta kurssi. See on osa ulatuslikumast vaheleastumisest, mille tagajärjel on Hiina valuutareserv viimase 18 kuuga kahanenud 700 miljardi dollari võrra, 3,3 triljonile dollarile, kirjutas Financial Times.

Sorose sõda renminbi ja Hongkongi dollari vastu ei saa õnnestuda – selles ei saa olla mingit kahtlust,“ kuulutas päevaleht People’s Daily.

Äsja Davosis lõppenud maailma majandusfoorumil Bloombergi telekanalile antud intervjuus ütles Soros, et Hiina majandus on nn pehme maandumise asemel juba järsult pidurdanud ning et investeerides on ta panustanud Aasia valuutade langusele.

Teatavasti sai Soros rikkaks Inglise naela Euroopa vahetuskursi mehhanismist väljakukkumisele panustades. Sorost on süüdistatud spekulatiivsetes rünnakutes Aasia valuutade vastu ka 1997. aasta kriisis.

JPMorgan & Chase Co prognoosib, et kapitali väljavool Hiinast võib tänavu küündida 500 miljardile dollarile. Eelmisel aastal võis kapitali väljavool ulatuda 650 miljardi dollarini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum