Kaisa Gabral • 27 jaanuar 2016

Suri Prits Libliku poeg ja pärija

Suri ettevõtja Ago Liblik  Foto: Julia-Maria Linna

Täna leiti kodust surnuna ettevõtja Ago Liblik, kes oli Saaremaal tuntud spaaärimehe Prits Libliku poeg ja Kuressaare Sanatoorimumi enamusomanik.

Ago Liblik oli legendaarse Saaremaa spaaärimehe Prits Libliku poeg, ta sai spaaäride omanikuks pärast isa surma. Lisaks ASi Kuressaare Sanatoorium enamusosalusele kuulub talle ka Tehumardi Puhkekeskus. Ago Liblikul on kaks last.

Spaaäri suuromanik Ago Liblik maadles juba ligi poolteist aastat tagasi terviseprobleemidega. Erimeelsuste tõttu lahkus ühisärist konkurendi juurde tööle ka tütar Laura Liblik.

Ago Liblikul on ka ettevõtjast vend Tullio Liblik, kes väljus spaaärist, vend Ago ostis tema osaluse välja. Tulliol oli plaan isa Pritsu unistus Saaremaal teoks teha ja sinna vanadekodu ehitada.

Kuressaare Sanatoorium ei näidanud viimastel aastatel häid tulemusi ning 2014. aastal olid nii Rüütli spaa kui ka Merineitsi müüki pandud, samuti kaks Kuressaares asuvat kinnistut. Objektide koguhind oli 13 miljonit eurot, millest Rüütli osa oli 12 miljonit.

Kuressaare Sanatooriumi müügi- ja turundusjuhi Villi Pihli sõnul oli Ago Liblik firma igapäevategemistega hästi kursis, kirjutas Saaremaa ajaleht Meie Maa. Seda, kuidas võib ettevõtte ühe omaniku surm mõjutada spaahotellide tulevikku, Pihl kommenteerida ei soovinud.

Hetkel kuum