• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inglismaa firma tasub pankrotiohus Signwise'i võlgu

  Pankrotiohus Eesti firma Cross Borders Trust Service'i päästis Inglismaale registreeritud väidetav emafirma SingWise Corporation Limited. Foto: Panthermedia/Scanpix

  Pilveteenust pakkuva idufirma Signwise kaubamärki kasutava ettevõtte Cross Borders Trust Service pankrotimenetlus tõenäoliselt lõpetatakse, sest advokaadibüroo Varul võttis avalduse tagasi. Võla on lubanud tasuda Signwise'i omaniku firma Inglismaal.

  Cross Borders Trust Service OÜ

  SW Development OÜ uue nimega Stratford reserve OÜ – maksuvõlg 17 487,01 eurot

  SW Sales OÜ – maksuvõlg 11 666,77 eurot

  SignWise Corporation Limited – info puudub

  Osapooled kohtusaali ei ilmunud ning nii teatas kohtunik vaid ajutisele pankrotihaldurile, et osapooled on just täna saatnud teate, et advokaadibüroo on pankrotiavalduse tagasi võtnud.
  Ajutine pankrotihaldur Oliver Ennok selgitas, et Varuli advokaadibüroo müüs oma nõude ei kellelegi muule kui Signwise'i emaettevõtteks tituleeritud Inglismaal registreeritud uuele kehale SignWise Corporation Limited.
  Delikaatsete isikuandmete pilves hoidmise ja digiallkirjastamise teenust pakkuva Signwise'i omanik Ott Sarv on seni Äripäevale tabamatuks jäänud ning tema eest on kõnelenud Eestis tegutsevate ettevõtete juhatuse liige Tiit Anmann.
  SignWise Corporation Limitedi väikeomanik Kaspar Aasamets kinnitas pankrotimenetluse alguses, et Signwise'i tegevust Inglismaale viia pole plaanis. Ka ei osanud ta selgitada, miks ettevõte just Inglismaale on registreeritud.
  Kuna nõude tasus Signwise'i kaubamärgiga Eesti ettevõtete väidetav emaettevõte Inglismaal, ei soovi osapooled pankrotimenetlusega jätkata. Varuli advokaadibüroo nõustus kohtuniku sõnul katma kõik kohtumenetlusega tekkinud kulud.
  Ennok märkis, et kui osapooled oleksid menetlusega jätkanud, oleks temal kui ajutisel pankrotihalduril tulnud tänasel kohtuistungil nõuda istungi edasilükkamist ning ettevõttele trahvi määramist. Nimelt ei esitanud firma Cross Borders Trust Service pankrotihaldurile mitte ühtegi nõutud dokumenti.
  Probleemne firma kirjutati Panamasse
  Signwise'i kaubamärgi all tegutseb Eestis kolm firmat ning Inglismaal üks. Üks kolmest Eestis tegutsevast firmast SW Development on alates eilsest tuntud likvideerija Raul Pindi mõjusfääris ning registreeritud Panamale. Ettevõtte uueks nimeks on Stratford Reserve OÜ.
  Pint ei avaldanud, kelle soovil ja palvel ettevõte tema käsutusse sai ning Panamasse kirjutati. Pint märkis, et ei teadnud, et tegemist on tuntud idufirmaga. „Ärimudelis kasutatavate ärikehade roll on marginaalne, samuti nende jurisdiktsioon ja eluiga. Umbes nagu labidatel kraavi kaevamise juures. Kui sul on ikka vaja kraavi kaevata, lähed poodi ja ostad labida. Kui see puruks läheb või on vale konstruktsiooniga, viskad selle prügikasti ja lähed ostad mõne teise, võib olla ka mujal toodetud, lootuses, et äkki saab ikka kraav lõpuni kaevatud. Sama roll on ärikehal ettevõtluses,“ selgitas Pint. Ta soovitas kaasajal registrikoodi ja jurisdiktsiooni rolli mitte ületähtsustada.

  16.09.2013 innovatsiooniosakute toetus 3915 eurot 

  17.07.2013 keskkonnasõbraliku innovatsiooni arendamine IKT abil 19961,13 eurot

  03.03.2014 keskkonnasõbraliku innovatsiooni arendamine IKT abil 299690,03 eurot

  Mis on mis
  Signwise on tuntud kui üks Eesti edukas idufirma. Firma pakub delikaatsete isikuandmete pilves hoidmise ja digiallkirjastamise teenust.Ettevõtte kodulehel kiidavad teenust Arengufond, TF Pank ja Fusion Varahaldus. Firma suurklient on ka tööturegister.Firmasse on investeerinud tuntud ettevõtjad, näiteks Alar Tammingu suurosalusega AS Tavid ning IT-visionäär Linnar Viik, samuti Mobi Solutions OÜ.Lisaks on ettevõte saanud EASilt toetusi kolmel korral kokku üle 300 000 euro. Tänavu kevadel osales firma aga Arengufondi programmis, mis aitas 20 Eesti idufirmal müüki käivitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.