Äripäev • 3. veebruar 2016 kell 11:27

Hispaania meedia: Dombrovskis võttis mitu miljonit altkäemaksu

Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis.  Foto: EPA

Läti korruptsioonivastase võitluse büroo KNAB kontrollib väidet, nagu oleks ekspeaminister ja Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis saanud mitu miljonit eurot altkäemaksu, et ta toetaks Kataloonia sõltumatust, teatas täna KNAB.

Hispaania ajakiri Interviu kirjutas esmaspäeval, et 2013. aastal, ajal, kui Dombrovskis oli Läti peaminister, sai ta raha selle eest, et toetab avalikult Kataloonia iseseisvumist. Ajakiri vahendab, et Kataloonia valitsusele kuuluva uudisteagentuuri Agencia Catalana de Noticies küsimusele, kas Läti tunnustab Kataloonia iseseisvust, vastas Dombrovskis: „Teoreetiliselt, kui protsess on legitiimne, siis miks mitte?“

Viidates mitmele poliitikule kirjutas ajakiri, et see väljaütlemine ja tasu selle eest oli varem kokku lepitud. Ajakirja teatel väitis Hispaania politsei uurimisosakond pärast mitut kuud menetlemist, et kindlate allikate sõnul oli kokku lepitud summa 6 miljonit eurot, mõnedel andmetel isegi kuni 10 miljonit eurot. Kokkuleppe tehnilisi asju olevat politsei sõnul ajanud Dombrovskise usaldusisik, tema nõunik Sandra Bukane.

Dombrovskis ütles Läti uudisteagentuurile LETA seda informatsiooni kommenteerides, et Hispaania erootilise kallakuga kollase nädalalehe Interviu väited on absurdsed ja ebausaldusväärsed.

Hetkel kuum