Äripäev • 5. veebruar 2016 kell 10:52

Musta nimekirja lisati kuus reisifirmat

Musta nimekirja lisati kuus reisifirmat  Foto: Scanpix/Reuters

Reisiettevõtjail oli kohustus 20. jaanuariks tarbijakaitseametile esitada eelmise aasta neljanda kvartali pakettreiside kogumüügi aruanne, kus tuli näidata ka selle aasta müügiprognoos. Aruande jättis esitamata kuus ettevõtet, kelle amet kandis musta nimekirja.

Neljanda kvartali aruande esitamise kohustus oli 282 reisiettevõttel, aruande esitas neist 97,8 protsenti. Kuue reisiettevõtte puhul, kes jätsid aruande esitamata, ei saanud amet kontrollida nende tagatise piisavust. Musta nimekirja kanti ASAP Travel OÜ, Asroleon OÜ, Natourest OÜ, Nikolo Travel OÜ, Evelina Dream Travel OÜ ja Prime Communications Limited Eesti filiaal. Kaks viimast on mustas nimekirjas varemgi olnud.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet, kas firmade tagatissumma on piisav. Tagatisest kaetakse reisiettevõtja maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ära jäänud reiside ettemaksud. 

Must nimekiri on tarbija abivahend, et enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Vaata tarbijakaitseameti reisifirmade musta nimekirja siit.

Hetkel kuum