Hodorkovskile peetavasse jahti lülitati Interpol

11. veebruar 2016, 10:42
Venemaa lülitas Mihhail Hodorkovskile peetavasse jahti Interpoli.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160211/NEWS/160219938/AR/0/hodorkovski.jpg

Interpol kuulutas endise Jukose juhi Mihhail Hodorkovski rahvusvaheliselt tagaotsitavaks seoses Neftejuganski linnapea mõrva uurimisega, teatas täna Interfax.

„Interpoli Venemaa büroo, tuginedes Venemaa prokuratuurilt ja uurimiskomiteelt saadud materjalidele, kuulutas Hodorkovski rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Otsus on edasi saadetud ka Lyoni Interpoli peakontorisse,“ kommenteeris uudisteagentuurile nende allikas. Ta lisas, et pärast Venemaa büroost tulnud ringkirja peab peakontor lülitama Hodorkovski tagaotsitavate nimekirja.

Eelmise aasta detsembri lõpus kuulutas Venemaa Uurimiskomitee Jukose endise juhi tagaselja vahistatuks ja rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Komitee ametlik esindaja Vladimir Markin selgitas toona, et Hodorkovskit süüdistatakse kahe või enama inimese mõrva korraldamises.

Venelaste uurimise põhjal käskis Hodorkovski aastatel 1998–1999 oma alluvatel tappa Neftejuganski linnapea Vladimir Petuhhovi ja ettevõtja Jevgeni Rõbini. Õiguskaitseorganite selgitusel olevat nende meeste tegevus ristunud Jukose huvidega ning kuriteod olevat toime pandud omakasu eesmärgil.

Linnapea mõrva süüdistus esitati Hodorkovskile mullu 11. detsembril. Ärimees on oma seotust kõnealuse looga kõigiti eitanud. Pärast seda, kui uurimiskomitee tahtis teda mullu ülekuulamisele kutsuda, teatas Hodorkovski, et ei kavatse selles protsessis osaleda.

Hodorkovski, kes istus Jukose äride pärast kümme aastat vangis, sai 2013. aasta detsembris president Vladimir Putinilt armu. Pärast seda lahkus ta Venemaalt ja sai elamisloa Šveitsis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. February 2016, 10:46
Otsi:

Ava täpsem otsing