Tartu Mill investeeris Lätti miljoneid eurosid

Tartu Milli suurinvesteering Dobele tehasesse aitab ettevõtte juhatuse liikme Uuno Lausingu sõnul toodangut mitmekesistada.  Foto: Jassu Hertsmann

Tartu Mill on viimastel aastatel investeerinud Lätis asuvasse Dobele veskisse miljoneid eurosid. Viimane suurem investeering tehti möödunud aasta lõpus, kui valmis uus, pea 5,5 miljonit eurot maksev kaeraliin.

Uus kaeraliin sai valmis 2015. aasta detsembris. „Tootmine juba käib, kuid mitte veel täisvõimsusel. Uue liiniga võime toota 22 000 tonni helbeid. Tulevikus ei ole toodanguks ainult kaerahelbed, vaid ka helbed teistest teraviljadest nagu oder, rukis, nisu, riis ja tatar. Erinevate teraviljade kasutamine on vajalik selleks, et tulevikus toota putrusid ja müslisid,“ selgitas Tartu Milli juhatuse liige Uuno Lausing ja lisas, et selle tootmisliini investeeringuks oli ümmarguselt 5,5 miljonit eurot.

Lisaks kaeraliini avamisele on Dobeles peagi valmis saamas ka uus valmistoodete ladu. „Sellel aastal on suurim projekt kahe uue vastuvõtukoha ja hoiustamispunkrite ehitus. Selle valmides suureneb hoiustamismaht 60 000 tonni võrra 160 000 tonnini,“ rääkis uutest plaanidest Lausing.

Loe Tartu Milli plaanidest pikemalt Äripäeva teemaveebist www.pollumajandus.ee

 

Hetkel kuum