Hanso pani Vene armee bändi ees Eesti piiri kinni

04. märts 2016, 16:09
Aleksandrovi-nimeline laulu- ja tantsuasambel esinemas Istanbulis.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160304/NEWS/160309832/AR/0/ansambel.jpg

Kaitseminister Hannes Hanso keeldus täna andmast luba Eestisse siseneda Vene Föderatsiooni relvajõudude Aleksandrovi-nimelise laulu- ja tantsuansamblile, sest sõjaline koostöö Venemaa ja Eesti vahel on peatatud.

Vastavalt riigikaitseseadusele tohivad välisriigi relvajõudude liikmed, kui nad täidavad ametlikke ülesandeid, Eestis viibida vaid kaitseministri loal. See nõue kehtib ka tsiviilisikute kohta, kes kuuluvad mõne teise riigi relvajõudude koosseisu, teatas kaitseministeerium.

Aleksandrovi-nimeline tantsu- ja lauluansambel on Venemaa Föderatsiooni relvajõudude ametlik ansambel, mis on Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi alluvuses. Kaitsekoostöö Venemaaga peatus 2014. aasta märtsis pärast seda, kui Venemaa oli annekteerinud Krimmi ja alustanud agressiooni Ida-Ukrainas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2016, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing