Äripäev • 16. märts 2016 kell 6:10

Väikefirmad loovad usinalt veebipoode

Tavaliste poodide asemel asutatakse üha enam e-poode ning ka suured kaubandusketid on omale veebi poe teinud.   Foto: Andras Kralla

Viimase poole aastaga on väikeettevõtjad hakanud rohkem veebipoode looma, ütles Maksekeskuse juhatuse esimees Art Lukas.

Lukase sõnul on möödunud poolaasta jooksul märgatavalt elavnenud väikeettevõtjate aktiivsus uute veebipoodide loomisel. Lisaks kasvas jaanuaris ja veebruaris võrreldes mullusega Maksekeskuse tehingute arv rohkem kui kolmekordseks. Ka tehingute maht on teinud ligi kolmekordse hüppe. Aktiivsete kaupmeeste arv on aastaga kasvanud 80%.

Lisaks sellele on maksete turgu Lukase sõnul mõjutanud ka suurte kaubandusettevõtete liikumine e-kaubandusse, mis jätkub tema sõnul ka praegu. "Kiire turu kasv ja muudatused Euroopa regulatsioonides on loonud turul olukorra, kus lähiaastatel seisva vee üle küll keegi kurta ei tohiks," lisas ta.

Maksekeskus on 2013. aastal asutatud Omniva tütarettevõte, mille vähemusaktsionärideks on Eesti pangandus- ja IT-ettevõtjad. Ettevõte pakub e-poodidele tehnoloogilisi lahendusi maksete kogumiseks.

Hetkel kuum