Äripäev • 14 aprill 2016

Äripäev hakkab välja andma ajakirja National Geographic Eesti

National Geographic Eesti esikaas.  Foto: National Geographic Eesti

Ajakirja National Geographic Eesti senine väljaandja, Leedu raamatukirjastuse Alma Littera tütarfirma AlmaliEst OÜ annab alates maikuust ajakirja väljaandmise üle Äripäevale.

National Geographic Eesti seniste tellijate jaoks väljaandja vahetumine muutusi kaasa ei too.

Äripäeva ajakirjade vastutav väljaandja Rain Väät ütles, et litsentsileping Washingtonis asuva rahvusvahelise meediafirma National Geographic Partners ja ASi Äripäev vahel sõlmiti sel nädalal. Ajakiri jätkab tema sõnul Eestis ilmumist senisel kujul ja senises mahus ning senise peatoimetaja käe all. ASi Äripäev välja antav esimene National Geographic Eesti number tuleb müügile mais ning jõuab tellijateni juba aprilli lõpus.

„National Geographic kui maailma kvaliteetajakirjanduse lipulaev sobib väga hästi täiendama meie tooteportfelli, sest soovime oma lugejatele ja koostööpartneritele pakkuda seeläbi veelgi suuremat lisaväärtust ja väljundit,“ lausus Rain Väät. „National Geographic Eesti on end siinsel turul hästi sisse töötanud ning leidnud oma kindla turuniši. Meie plaanime ajakirja kandepinda ja lugejaskonda oma müügikanalite abil veelgi laiendada.“

National Geographic Eesti seniste tellijate jaoks ei too väljaandja vahetus muutusi: tellimused kehtivad edasi nagu seni ning ajakiri jõuab ka edaspidi postkasti kalendrikuu vahetuse paiku.

Maailma ühe suurema teaduse ja hariduse vallas tegutseva vabaühenduse National Geographic Society missioon on innustada, harida ja õpetada. Juba ligi 130 aastat tegutsenud National Geographic usub, et teadus, uurimistöö ja lugude jutustamine suudavad maailma muuta.

National Geographic, mida rahastab National Geographic Partners koos seltsi liikmetelt laekuvate toetusega, jõuab oma massiteabevahendite, projektide ja sündmuste kaudu igal kuul rohkem kui 700 miljoni inimeseni üle maailma. National Geographic on toetanud rohkem kui 11 000 uurimis-, loodushoiu- ja avastamisprojekti ning seltsi juhitavad haridusprogrammid edendavad geograafiaalast kirjaoskust kõikjal üle maailma.

 

Eestis iga kuu ilmuval ajakirjal National Geographic Eesti täitub oktoobris viies tegevusaasta. Lisaks igakuisele ajakirjale ilmub aastas kaks mahukat temaatilist eriväljaannet, mille tellijad saavad tasuta. National Geographic Eesti tiraaž on 10 000 eksemplari ning lugejate arv ligi 40 000.

Maailma ühe suurema mittetulundusliku teadus- ja haridusorganisatsiooni National Geographic Society poolt 1888. aastal loodud ajakiri National Geographic avaldab uurimuslikke artikleid kultuuri, looduse, teaduse ja tehnoloogia teemadel. Eesti keel oli 33. kohalik keel, milles ajakiri 2011. aasta oktoobris ilmuma hakkas. Praegu ilmub ajakiri lisaks inglise keelele 38 kohalikus keeles. Eesti ajakirja andis siiani välja Leedu juhtiva raamatukirjastuse Alma Littera tütarfirma AlmaliEst OÜ. Lähemat infot eestikeelse ajakirja kohta leiab aadressilt www.national-geographic.ee ja National Geographic Eesti Facebooki lehelt www.facebook.com/National.Geographic.Eesti.

Hetkel kuum