Äripäev • 17. mai 2016 kell 12:35

Tallinna rajatakse 1,8 miljoni eurone betoontee

Teetööd.  Foto: Raul Mee

Tallinnas Paldiski maanteel valmib suvel poole kilomeetri pikkune betoonist kattega tee.

Tee 230meetrisel lõigul on 25 cm paksune betoonkate ja 310meetrisel lõigul 20 cm paksune betoonkate, mis kaetakse 5 cm kulumiskihiga, teatas Raepress. Betoonplaadi laius on kaheksa meetrit, betoontee pikkus on 500 meetrit ning sellel on betoonpinda üle 6000 ruutmeetri.

Tööde maksumus koos käibemaksuga on 1,8 miljonit, mis on 30% kallim tavalisest asfaltkattega teest.

Betoonkatte hooldevajadus on võrdlemisi väike: iga 10–12 aasta järel tuleb kattepinna karedust taastada teemantfreesimisega ning iga 12 aasta järel remontida vuuke. Asfaltkatte puhul tuleb aga suure liiklussageduse korral paigaldada iga 10 aasta järel asfaltbetoonist ülekate koos tasandusfreesimisega.

Tee-ehituse peatöövõtja on Lemminkäinen Eesti ning teelõigu eksperimentaalset betoonosa ehitab Saksa allhankija Beton Technik.

Tsementbetoonist teelõik avatakse pärast jaanipäeva.

Hetkel kuum