Marta Jaakson • 25. mai 2016 kell 10:30

Michal: eeldan, et Lember esitab taandumisavalduse

Majandusminister Kristen Michal ootab, et Kajar Lember end ise Eleringi nõukogu esimehe kohalt taandaks.  Foto: Eiko Kink

Majandusminister Kristen Michali eeldab, et Kajar Lember esitab esimesel võimalusel avalduse ning taandab end Eleringi nõukogu esimehe kohalt.

„Kuna kahtlused ei puuduta teadaolevalt tema tegevust nõukogus, siis eeldan, et Kajar Lember esitab esimesel võimalusel avalduse Eleringi nõukogust taandumiseks,“ kommenteeris Michal.

Ta lisas, et on sel teemal juba vestelnud ka sotsiaaldemokraatidega, kes leiavad samuti, et Lemberil tuleb taanduda. Michal märkis, et sotsid esitavad Eleringi nõukogusse ka uue liikme ning see toimub ilmselt uue nädala alguses.

Eile peeti kinni Tartu abilinnapea ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liige Kajar Lember, keda süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt ei tegutsenud Lember linna huvides, vaid enda ja altkäemaksu andja nimel, kes on samuti kahtlustatavana kinni peetud.

Lember teatas 12. mail, et paneb ameti maha, sest soovib keskenduda eraärile. Ta kommenteeris Postimehele, et otsustas osaleda Tartu linna ideekonkursil. Postimehe andmeil on kahtlustuse sisu ilmselt seotud just Raadi projektiga, mille pärast Lember ametist lahkus.

Lember on Tartu rahanduse, ettevõtluse ja linnavara valdkonna abilinnapeana töötanud alates 2013. aasta novembrist.

Lõuna ringkonnaprokuratuur annab täna pressikonverentsil täpsemaid kommentaare. 

Hetkel kuum