Putin: EL ja Venemaa teelahkmel

26. mai 2016, 14:16
Venemaa president Vladimir Putin
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160526/NEWS/160529765/AR/0/Venemaa-president-Vladimir-Putin.jpg

Venemaa ja Euroopa Liit peavad leidma vastuse küsimusele, millisena me näeme tulevikus oma suhteid ja kuhu me edasi liigume, kirjutas Venemaa president Vladimir Putin Kreeka visiidi eel ajalehes Kathimerini avaldatud arvamusartiklis.

„Me peame Ukraina sündmustest tegema kohased järeldused ning liikuma edasi majandusliku ja humanitaaralase koostöö tsooni loomisega tohutus ruumis Atlandist Vaikse ookeanini, mis tugineks võrdse ja jagamatu julgeoleku arhitektuuril,“ tsiteerib agentuur Bloomberg. „Euroopa ja Euraasia integratsiooniprotsesside harmoniseerimine oleks oluline samm selles suunas,“ lisas Putin.

Putin märkis, et lõunapoolsed energiakandjate transpordikoridorid on endiselt Venemaa agendas, ehkki gaasijuhtme South Stream ehitamise projektist loobuti.

Putini kinnitusel on Venemaa valmis kaasa aitama Kreeka infrastruktuuri arendamisel. Võimalik on osalemine raudteefirmade ja sadamate erastamispakkumistel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2016, 14:37
Otsi:

Ava täpsem otsing