Äripäev • 30. mai 2016
Jaga lugu:

Tartusse ehitatakse teistmoodi lasteaed

2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistluse võitja "Bios", mille järgi ehitatakse Tartusse uus Naerumaa lasteaed.  Foto: Boa

Mapri Ehitus võitis riigihanke ja sõlmis Tartu Linnavalitsusega lepingu Tartusse Pepleri 1a kuni 144 lapsele mõeldud lasteaia ehitamiseks.

Lasteaia Naerumaa hoone teeb huvitavaks murukatus. Tegu on võidutööga lasteaia arhitektuurikonkursilt, mille võitis Boa arhitektuuribüroo.

OÜ Mapri Ehitus juhataja Priit Jaagant ütles, et ehitust alustatakse selle aasta suvel. 2017. aasta juulis peab lasteaial olema kasutusluba ja tuleva aasta sügisest saavad lapsed hakata käima uues lasteaias. Ehitustööde üldmaksumus on ligi 3,27 miljonit eurot.

Uues Pepleri tänava lasteaias on kohti kuni 144 lapsele. Lasteaia hoone on kavandatud A-klassi energiatähisega. Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning majale tuleb murukatus.Projekt näeb ette kinnistu keskmesse osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Kinnistu põhjapoolne serv, kuhu avaneb ka hoone peafassaad, on kavandatud avaliku linnaväljakuna, mis jääb osaliselt lasteaia ja osaliselt linnaelanike käsutusse.

Jaga lugu:
Hetkel kuum