Äripäev • 13. juuni 2016 kell 13:43

EY aasta ettevõtja tuleb mänguasjade maailmast

Moose Enterprise'i juht Manny Stul on mänguasjatootja mitu korda raskest olukorrast välja toonud.  Foto: Ernst & Young

Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year galal Monacos kuulutati maailma aasta ettevõtjaks 2016 Austraalia mänguasjatootja Moose Enterprise juht jaomanik Manny Stul, kelle käe all valmivad ka Eesti laste lemmikud Shopkinsi ja Little Live Petsi lelud.

Eestit esindas võistlusel tarkvaraarenduse ettevõtte ZeroTurnaroundi juht Jevgeni Kabanov.

Manny Stul võttis Moose’i juhtimise üle 2000. aastal, mil ettevõttes töötas vaid kümme inimest, järgneva 16 aasta jooksul on ettevõtte käive kasvanud 7200%, vahendas Ernst & Young Baltic. Stuli juhtimise all on Moose Enterprise arenenud globaalse tähtsusega ettevõtteks, mis on suuruselt neljas mänguasjatootja Austraalias ning müüginumbritelt kuues mänguasjamüüja USA turul. Moose Enterprise’i valmistatud mänguasju müüakse enam kui 80 riigis üle maailma.

„Manny Stuli on kirjeldatud kui „ehedat ettevõtjat“ ja seda eelkõige tema oskuse tõttu viia ettevõte katastroofi äärel olevast seisust globaalselt kõige edukamate hulka,“ rääkis Eestis aasta ettevõtja osavõistlust korraldava Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas. „Viimati seisis ettevõte murrangu äärel 2007. aastal, kui selgus, et Moose Enterprise’i partner on mänguasjade valmistamisel kasutanud lastele ohtlikke kemikaale ning ettevõttel tuli miljoneid tooteid globaalselt turult tagasi kutsuda. Kuid nad tulid sellest seisust edukalt välja. Mullu pälvis Moose’i toodetud populaarne Shopkins tegelaste sari USA Mänguasjade Tootjate Assotsiatsioonilt „Tüdrukute aasta mänguasja“ tiitli.“

Rahvusvahelisele EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile kandideeris 55 ettevõtjat 50 riigist.

Hetkel kuum