• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EfTENi ostetud keskus maksis buumi ajal kaks korda rohkem

  Riia Domina ostukeskus.Foto: KanAm Grund Grupi koduleht

  EfTENi äsja Riias ostetud kaubanduskeskus maksis 2007. aastal kaks korda rohkem ja siis oli keskuse müüja rollis Pro Kapital Grupp.

  EfTENI Riias ostetud kaubanduskeskuse eest käidi buumi ajal välja 153 miljonit eurot, samas kui EfTEN maksis keskuse eest nüüd 74,5 miljonit. 2007. aasta mais müüs Pro Kapital Grupp Riia Domina kaubanduskeskuse Saksa kinnisvarafirmale KanAm Grundinvest Fonds 2,4 miljardi krooni ehk 153 miljoni euroga. Toona oli tegemist Baltimaade kaubanduskeskuse müügi hinnarekordiga. Keskus valmis 2006. aastal, samas esimene osa avati juba 2003. aastal.
   

  EfTEN Capitali juht Viljar Arakas esineb 28. septembril Eesti suurimal majanduskonverentsil Äriplaan, kus esinevad mitmed mõjukad ettevõtete omanikud.

  Äriplaanile saab registreerida siin.

  EfTEN Kinnisvarafond II AS teatas täna, et omandas Riias KanAm Grund Grupilt Domina kaubanduskeskuse 74,5 miljoni euroga ja et tegemist on EfTENi kinnisvarafondide seni suurima tehinguga. EfTEN Capital ASi tegevjuhi Viljar Arakase sõnul eelnes tehingule kuus kuud tõsiseid läbirääkimisi.
  Tehingut osaliselt finantseerinud Nordea panga Läti juhi Janis Buksi sõnul on Domina kaubanduskeskus sektori üks juhtivaid tegijaid. Üle 120 000 ruutmeetril laiuv Domina, kus asub üle 160 kaupluse, on Riia suuruselt teine ostukeskus.
  Globaalse haardega investori KanAm Grund Grupi jaoks tähistab müügitehing pärast ligi kümmet edukat aastat Läti turult lahkumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.