EfTENi ostetud keskus maksis buumi ajal kaks korda rohkem

18. juuli 2016, 12:27
Riia Domina ostukeskus.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160718/NEWS/160719799/AR/0/domina.jpg

EfTENi äsja Riias ostetud kaubanduskeskus maksis 2007. aastal kaks korda rohkem ja siis oli keskuse müüja rollis Pro Kapital Grupp.

EfTENI Riias ostetud kaubanduskeskuse eest käidi buumi ajal välja 153 miljonit eurot, samas kui EfTEN maksis keskuse eest nüüd 74,5 miljonit. 2007. aasta mais müüs Pro Kapital Grupp Riia Domina kaubanduskeskuse Saksa kinnisvarafirmale KanAm Grundinvest Fonds 2,4 miljardi krooni ehk 153 miljoni euroga. Toona oli tegemist Baltimaade kaubanduskeskuse müügi hinnarekordiga. Keskus valmis 2006. aastal, samas esimene osa avati juba 2003. aastal.

 

EfTEN Kinnisvarafond II AS teatas täna, et omandas Riias KanAm Grund Grupilt Domina kaubanduskeskuse 74,5 miljoni euroga ja et tegemist on EfTENi kinnisvarafondide seni suurima tehinguga. EfTEN Capital ASi tegevjuhi Viljar Arakase sõnul eelnes tehingule kuus kuud tõsiseid läbirääkimisi.

Tehingut osaliselt finantseerinud Nordea panga Läti juhi Janis Buksi sõnul on Domina kaubanduskeskus sektori üks juhtivaid tegijaid. Üle 120 000 ruutmeetril laiuv Domina, kus asub üle 160 kaupluse, on Riia suuruselt teine ostukeskus.

Globaalse haardega investori KanAm Grund Grupi jaoks tähistab müügitehing pärast ligi kümmet edukat aastat Läti turult lahkumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. July 2016, 13:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing