• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohtutäiturid nabivad võlgnikke mobiiliga

  Venemaa kohtutäituritel on suured õigused.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Venemaa Föderaalne Kohtutäiturite Teenistus (VFKT) võttis kasutusele uue teenuse nimega mobiilne tagaotsimine, et tabada trahvi-, alimentide-, maksu- ja teisi võlglasi.

  Süsteem on lihtne. Igal täituril piisab, kui ta laeb enda nutitelefoni või tahvelarvutisse vastava programmi, skaneerib auto numbri ja saab teada kõik omaniku võlgnevused, kirjutab Rossiiskaja Gazeta.
  „Sel moel oleme võlgnikelt sisse nõudnud juba sadu tuhandeid rublasid,“ rääkis VFKT Moskva oblasti juht Sergei Štšebekin. Ta selgitas, et kui võlgnik on avastatud, ootavad kohtutäiturid teda auto juures, esitavad sissenõude või püüavad võlga kohapeal kätte saada. Mõnikord võivad kohtutäiturid kohapeal arestida ka võlgniku vara – näiteks mobiiltelefoni või kui võlg on väga suur, siis ka auto.
  Samuti töötavad kohtutäiturid koos liikluspolitseiga, skaneerides möödasõitvaid autosid. See kõik on lubanud kasvatada kuue kuuga sissenõutud võlgade summat Moskva oblastis koguni 237 protsenti. Samal ajal on 40 500 kohalikku elanikku saanud võlgade tõttu riigist väljasõidu keelu ning 3500 patust on avastanud, et tema juhiloa kehtivus on peatatud.
  Muu hulgas on kohtutäiturid teinud ettepaneku, et riigiteenused oleks eelkõige kättesaadavad neile kodanikele, kes pole riigile võlgu kas siis maksude, trahvide, kohtuotsuse või alimentide kujul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.