• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti suurim farm pääses pankroti algatamisest

  Pärnu maakohus jättis teist korda rahuldamata OÜ Halinga peale esitatud pankrotiavalduse, kuna farm tasus viimasel hetkel kriitilise osa võlast.

  Pärnumaal tegutseva ja saneerimisel oleva Halinga suurfarmi endine juhataja ehk oma ettevõtte OÜ Obama alt eelmisel aastal farmile juhtimis- ja nõustamisteenust osutanud firmadepäästja Agu Laanemets esitas saamata jäänud 22 000 euro eest Halinga peale pankrotiavalduse. Halinga tasus aga möödunud nädalal osa nõudest, seega jättis kohus ajutise halduri määramata.
  Laanemetsa sõnul sai ta osa rahast kätte ja loodab saada ka ülejäänu. „Mina olen küll endiselt veendunud, et Halinga on maksejõuetu. Kui see aga pole nii, siis maksku kogu raha ära ja elame edasi.“
  Piinlikult täpne makse
  Laanemets selgitas, et pankrotihoiatus oli tehtud ainult osa võla peale ja täpselt selle osa Halinga ka ära maksis. „Piinliku täpsusega, et ajutist haldurit ei määrataks.“
  Halinga juhataja Raul Peetson ütles, et farm maksis ära selle summa, millega Obama nende pankrotti taotles.
  „Asi pole suutmises maksta, see on lihtsalt juriidiline protsess. Kuna Halinga on saneeritav ettevõte, on see ka tavapärasest pisut haavatavam. Tegime seda selleks, et meie jaoks ebamugav hagi maha maksta ja minna edasi saneerimisprotsessiga,“ lausus ta.
  Teine katse
  Laanemets pole veel otsustanud, kas kaevata maakohtu otsus edasi. Juba veebruaris otsustas Pärnu maakohus ajutise halduri määramata jätta, kuid siis Laanemets Halingalt raha kätte ei saanud ning kaebas juba siis otsuse ringkonnakohtusse edasi.
  Ringkonnakohus tühistas maakohtu määruse ja saatis OÜ Obama avalduse maakohtusse uuesti arutamiseks. 18. augustiks oligi määratud uus kohtu eelistung ja vahetult enne seda, 16. augusti õhtul maksis Halinga osa võlast ära.
  „Obama kogunõue on Peetsoni sõnul neile arusaamatu. „Meie nõuame ju omakorda Obamalt veel suuremat summat. Meil puudub igasugune ettekujutus, mida OÜ Obama kavatseb teha, meie peame seda Halinga suhtes vaenulikuks käitumiseks.“
  „Meie jaoks on oluline, et õiglus saaks jalule seatud. Tõde tõuseb, vale vajub,“ ütles Peetson.
  Halinga ise esitas omakorda hagi OÜ Obama peale, nõudes tagasi Laanemetsale juhtimisteenuse eest makstud 126 000 eurot. Harju maakohus on seni küsinud poolte seisukohti, kuid eelistungi aegu pole veel määratud.
  Raskustes ja 14 miljonit eurot võlgu jäänud farmi aasta eest alanud päästmisprojektis ehk saneerimisel moodustus kaks leeri, mille ühel pool on Halinga novembrist tegutsev nõukogu ning teises otsas ettevõtte endine juhataja Laanemets ja ka saneerimisnõustaja Veikko Toomere. Üksteist süüdistatakse lohakuses, tegematajätmistes ja farmi halvas käekäigus. Tüli Pärnumaa suurfarmi õuel saadavad aina lisanduvad hagid kohtutesse ja advokatuuri.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
TextMagic saatis sõnumi investoritele – aeg märkima hakata
SMS-kommunikatsiooni teenuseid pakkuv TextMagic on tulnud välja aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPOga. Ettevõte plaanib liituda Tallinna First Northi alternatiivbörsiga ja emissiooni käigus kaasatakse kuni 2,5 miljonit eurot.
SMS-kommunikatsiooni teenuseid pakkuv TextMagic on tulnud välja aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPOga. Ettevõte plaanib liituda Tallinna First Northi alternatiivbörsiga ja emissiooni käigus kaasatakse kuni 2,5 miljonit eurot.
Täna õhtul on elekter tavapärasest 10 korda kallim
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Advokaadibüroode TOP 2: aegade parim aasta tuleb tänavu
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.