Biden Balti liidritele: ärge võtke Trumpi tõsiselt

Vasakult: Leedu president Dalia Grybauskaite, USA asepresident Joe Biden, Läti president Raimonds Vejonis ning Eesti president Toomas Hendrik Ilves  
Pille Ivask • 24. august 2016 kell 6:15

USA asepresident Joe Biden rahustas eile Balti riikide juhte, öeldes, et vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi sõnavõtte ei tohiks tõsiselt võtta, vahendab Reuters.

Biden ütles eile Riias, et Trump ilmselt ei mõista NATO kollektiivkaitse põhimõtteid ehk mida kujutab endast Artikkel 5. “See, et te aeg-ajalt kuulete midagi teise partei presidendikandidaadilt... Selliseid asju ei peaks võtma tõsiselt,” lausus Biden, kes ise on demokraat.

USA asepresidendi Euroopa reis tuleb ajal, mil Venemaa käitumine on taas riigid murelikuks teinud, asja ei muuda paremaks ka USA presidendikandidaadi Donald Trumpi ütlemised NATO kohta. Nii on Trump pidanud NATOt iganenud organisatsiooniks ning käinud välja idee organisatsiooni panustamisest sootuks loobuma.

Biden kinnitas Eesti, Läti ja Leedu presidentidele, et NATO kaitse on kaljukindel ja vankumatu ning lubas, et USA ei jäta iial oma liitlasi hätta ning oma kohustusi täitmata. “Mitte ainult praegu, vaid nüüd ja igavesti,” kinnitas asepresident.

Hetkel kuum