Kui palju maksab maailma kalleim kodu?

Vaade Saint-Jean-Cap-Ferrat'le.  Foto: Wikipedia
Mait Kraun • 24. august 2016 kell 9:00

Prantsusmaal on müüki pandud maailma kalleim kodu, vahendab Mansion Global.

Villa Les Cedres'i hind ulatub miljardi euroni. Villa ehitati umbes 1830. aastal ja see asub eksklusiivses Saint-Jean-Cap-Ferrat' linnas, mis on Prantsusmaal Nice’i lähedal. Villas on elanud näiteks Belgia kuningas Leopold II. 

Daily Maili andmetel on 10 magamistoaga kinnisvara omanik Suzanne Marnier-Lapostolle, kes on Grand Marnier' perekonna liige ning kes otsib perele väiksemat elukohta. 50meetrise basseiniga kodu on perekonnale kuulunud ligi 100 aastat.

Villa Les Cedres  Foto: Youtube

Kunagi pole ühtki kinnisvaraobjekti sellise hinnaga müüdud, hiljuti müüdi Texases 210 000 hektari suurune rantšo 725 miljoni eest, kirjutas Bursier.com.

Saint-Jean-Cap-Ferrat's on elamispinna ruutmeetri hind kerkinud 200 000 euroni, mis on le-gotha.com andmetel maailmarekord. „Kuid väga vähesed müüvad oma kodu, sest siinsed koduomanikud armastavad piirkonda väga,“ kirjutas veebileht.

Vaade Cap-Ferrati linnale  Foto: Wikipedia
Hetkel kuum