• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  May taganeb Brexiti leeri lubadustest

  Suurbritannia peaminister Theresa May G20 kohtumisel HiinasFoto: Scanpix/Reuters

  Suurbritannia peaminister Theresa May on juba üles ärritanud Euroopa Liidust lahkumise pooldajad, keda ei rahulda May nägemus sellest, mismoodi edaspidi sisserännet kontrollida võiks.

  Visiidil Hiinasse G20 riikide kohtumisele ütles May ajakirjanikele, et visandab Suurbritanniale sisserände kontrolliks tagasihoidlikumat süsteemi, kui on Austraalia punktisüsteem, mis on tema sõnul liiga keeruline.
  Austraalia punktisüsteem oli üks peamisi Euroopa Liidust lahkumist ehk Brexitit pooldanud leeri lubadustest. Koos sellega, et riiklik tervishoiusüsteem saab ELi liikmetasudest vabanevate summade arvel raha juurde, et energiamaksud alanevad ning et Suurbritannia lahkub Euroopa Liidu ühisturult.
  May, kes oli – küll leigena – Euroopa Liidus jätkamist pooldajate leeris, ei toetanud läinud nädalavahetusel ühtki eelpool nimetatud Brexiti pooldajate lubadust, vahendas agentuur Bloomberg.
  „Nüüd on selge, et väga vähe nendest lubadustest olid väärt paberit, millele need kirjutatud olid,“ ütles opositsioonis oleva Tööpartei parlamendisaadik Chuka Umunna.
  Sisserände küsimuses on May positsioon, et eelkõige ootasid valijad sisserände kontrolli alla saamist. Nii on praegu analüüsimisel erinevad võimalused. G20 kohtumisel hoiatasid Theresa Mayd nii USA kui Jaapan, et investeeringud võivad riigist pageda, kui Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise järel juurdepääsu Euroopa Liidu ühisturule kaotab. Nii võib May üritada "pehmemaid" piiranguid, et juurdepääs suurele osale ühisturust säiliks.
  Suurbritannia Iseseisvuspartei endine juht ja häälekas Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise pooldaja Nigel Farage kritiseeris Theresa Mayd teravalt. „Sellise immigratsioonisüsteemi tagasilükkamine proua May poolt, mida nii paljud liidust lahkumise pooldajad toetasid, kujutab endast tõsist tagasilangust. Kui eliit arvab, et nad saavad Brexitiga petukaupa teha, siis olgu valimistel valmis väga tõsisteks tagajärgedeks,“ vahendas Financial Times.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".