• Jaga lugu:

  Poola LOT ostis Nordica tütres osaluse

  Nordica jääb konkurendile allaFoto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix

  Nordica teatas täna, et lõpetab koostöö Adria Airwaysiga ja alustab 19. novembrist koostööd Poola lennufirmaga LOT Polish Airlines.

  Algav koostöö tähendab ühist kommertsplatvormi ja piletimüügisüsteemi, samuti liinikoodide jagamist. Teisalt hakkab Nordica LOTile pakkuma oma teenuseid regionaalsete lendude tõhusamal opereerimisel. Esimene uus liin, mille teenindamist Nordica lähikuudel alustab, on Stockholm-Varssavi. Lennuteenuste ekspordi suurenemisel lisandub lähema aasta jooksul Nordica lennukiparki kolm lennukit ja luuakse üle 70 töökoha. Koostöö ühe olulise osana omandab LOT 49% Nordica tütarfirmast Regional Jet.
  “Koostöö Kesk- ja Ida-Euroopa juhtiva lennufirmaga LOT võimaldab meil suurendada ärimudeli jätkusuutlikkust ning tagada ettevõtte finantsiline kindlus ja usaldusväärsus rahvusvahelisel lennundusturul. LOTi valmisolek tulla meie tütarfirma Regional Jet OÜ osanikuks näitab, et ka nemad võtavad koostööd Nordicaga tõsiselt ja näevad selles pikaajalist partnerlust, mitte lühiajalist projekti,” selgitas Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm.
  2016. aasta esimese üheksa kuuga on Nordica oma teenuseid eksportinud 4,7 miljoni euro eest, plaanide kohaselt kasvab ekspordile suundatud lendude arv järgmisel aastal üle 150%.
  LOT on Nordica teatel kasumlik lennukompanii. 
  Nordica senine koostööleping Adria Airwaysiga oli sõlmitud aastaks võimalusega seda veel ühe aasta võrra jätkata. “Nordica kui ettevõtte käivitamise etapp sügisel sai läbi ja otsustasime, et lepingu jätkamise võimalust me ei kasuta,” sõnas Tamm.
  Nordicast pileti ostnud reisjatele uue partneri kaasamine sisulisi muudatusi kaasa ei too. “Kõik plaanitud lennud toimuvad ja lennugraafikud ei muutu. Adriaga jätkub meie koostöö senises formaadis veel kaks nädalat ja selleks perioodiks ostetud piletid jäävad kõik samaks. Nendele lendudele, mis algavad 19. novembrist, muudetakse piletid reisifirmade või online-piletimüügikeskkondade poolt tasuta LOTi piletiteks,” selgitas Nordica juhatuse esimees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.