Äripäev • 4. november 2016 kell 11:16

Poola LOT ostis Nordica tütres osaluse

Nordica jääb konkurendile alla  Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix

Nordica teatas täna, et lõpetab koostöö Adria Airwaysiga ja alustab 19. novembrist koostööd Poola lennufirmaga LOT Polish Airlines.

Algav koostöö tähendab ühist kommertsplatvormi ja piletimüügisüsteemi, samuti liinikoodide jagamist. Teisalt hakkab Nordica LOTile pakkuma oma teenuseid regionaalsete lendude tõhusamal opereerimisel. Esimene uus liin, mille teenindamist Nordica lähikuudel alustab, on Stockholm-Varssavi. Lennuteenuste ekspordi suurenemisel lisandub lähema aasta jooksul Nordica lennukiparki kolm lennukit ja luuakse üle 70 töökoha. Koostöö ühe olulise osana omandab LOT 49% Nordica tütarfirmast Regional Jet.

“Koostöö Kesk- ja Ida-Euroopa juhtiva lennufirmaga LOT võimaldab meil suurendada ärimudeli jätkusuutlikkust ning tagada ettevõtte finantsiline kindlus ja usaldusväärsus rahvusvahelisel lennundusturul. LOTi valmisolek tulla meie tütarfirma Regional Jet OÜ osanikuks näitab, et ka nemad võtavad koostööd Nordicaga tõsiselt ja näevad selles pikaajalist partnerlust, mitte lühiajalist projekti,” selgitas Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm.

2016. aasta esimese üheksa kuuga on Nordica oma teenuseid eksportinud 4,7 miljoni euro eest, plaanide kohaselt kasvab ekspordile suundatud lendude arv järgmisel aastal üle 150%.

LOT on Nordica teatel kasumlik lennukompanii. 

Nordica senine koostööleping Adria Airwaysiga oli sõlmitud aastaks võimalusega seda veel ühe aasta võrra jätkata. “Nordica kui ettevõtte käivitamise etapp sügisel sai läbi ja otsustasime, et lepingu jätkamise võimalust me ei kasuta,” sõnas Tamm.

Nordicast pileti ostnud reisjatele uue partneri kaasamine sisulisi muudatusi kaasa ei too. “Kõik plaanitud lennud toimuvad ja lennugraafikud ei muutu. Adriaga jätkub meie koostöö senises formaadis veel kaks nädalat ja selleks perioodiks ostetud piletid jäävad kõik samaks. Nendele lendudele, mis algavad 19. novembrist, muudetakse piletid reisifirmade või online-piletimüügikeskkondade poolt tasuta LOTi piletiteks,” selgitas Nordica juhatuse esimees.

Hetkel kuum