Rõivas: valitsuskriis ei ole mäng

Kolm võimuerakonna liidrit Margus Tsahkna (IRL), Taavi Rõivas (Reform) ja Jevgeni Ossinovski (SDE) suvises Paides arvamusfestivalil  Foto: Raul Mee
Äripäev • 7. november 2016 kell 7:53

"Koalitsioonipartnerite väljaütlemised, et nemad ei soovi valitsuskriisi tekitamist, on õõnsad. Kui ühtpidi kinnitatakse, et soovitakse koos edasi minna, siis sisulise arutelu asemel käib populistlik meediarünnak,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

Täna hommikul kogunenud Reformierakonna fraktsioon ja valitsuse liikmed ootavad koalitsioonipartneritelt IRLilt ja SDE-lt selgitusi valitsuskriisi tekitamise kohta, vahendas Reformierakond oma pressiteates.

„Sotsiaaldemokraatide aseesimees Helmen Kütt kinnitas alles möödunud nädalavahetusel Keskerakonna kongressil, et nemad on koostööks valmis ja sotsiaaldemokraatide ning Keskerakonna koostöö saab olema väga viljakas. Selle asemel, et pakkuda sisulisi lahendusi, esindab ja võimendab ka IRL usaldamatuse õhkkonda,“ lausus Rõivas.

„Keskerakonna aseesimees Kadri Simson tunnistas täna, et koalitsiooni osapooltega, kes valitsuskriisi õhutavad, on kohtutud küll ja küll. Koalitsioonipartnerite poolt on silmakirjalik seejuures süüdistada Reformierakonda. Olen korduvalt kinnitanud ja kinnitan veel, et Reformierakonna eesmärgiks ei ole valitsust lõhkuda ning ootan selgeid sõnumeid ka valitsuspartneritelt,“ sõnas Rõivas.

„Valitsuskriis ei ole mäng, valimistel on saadud mandaat riigi juhtimiseks, mitte pidevaks kombineerimiseks. Valitsuse püsimine või lagunemine sõltub IRList ja sotsiaaldemokraatidest,“ märkis peaminister pressiteate vahendusel.

Hetkel kuum