Äripäev • 8. november 2016
Jaga lugu:

Äripäev kajastab USA presidendivalimisi otse terve öö

Äripäev kajastab USA valimisi otse Californiast.  Foto: EPA

Kust on kõige parem jälgida täna öösel toimuvaid USA presidendivalimisi? Mõistagi Äripäevast.

Äripäev kajastab täna öö läbi otse Californiast uudiste, säutsude ja hetkeseisudega Ameerika Ühendriikides toimuvaid presidendivalimisi vabariiklaste kandidaadi Donald Trumpi ja demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni vahel.

Tänasega jõuab lõpule USA ajaloo ilmselt kõige eriskummalisem valimisperiood, mille lõppakordi annavad umbes 130 miljonit ameeriklast, kes lähevad häält andma. Lisaks presidendiametile on kaalul ka vaba koht USA ülemkohtus, kontroll Senati üle ning ridamisi osariiklikke küsimusi, nagu näiteks surmanuhtluse lõpetamine ja kanepi legaliseerimine Californias.

Esmaspäevaks oli juba 42 miljonit inimest hääle andnud ning kaalukeele osariikides, nagu Arizona, Florida ja Nevada, osales eelvalimistel rekordarv inimesi. Oktoobri keskpaiga seisuga olid kummagi kandidaadi kampaaniad ja seotud huvigrupid valimistele kokku kulutanud üle miljardi dollari.

Loe täna õhtul, öösel ning homme hommikul Äripäeva, et olla kursis kõige värskemate uudiste ja sündmustega sellelt ajalooliselt valimiselt. Ära unusta jälgida ka Äripäeva Twitteris.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas