Mõis: aeg on teha ärimeeste partei

Kui uue võimuliidu teevad Kesk, IRL ja SDE, siis tuleks Jüri Mõisa hinnangul ettevõtjatel oma partei teha ja võim üle võtta.  Foto: Raul Mee
Kaisa Gabral • 8. november 2016 kell 7:45

Ettevõtja Jüri Mõisa hinnangul pole uuel võimalikul Keskerakonna, IRLi ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonil rahva toetust ning tema jälgib toimuvat suure murega.

Ettevõtja Jüri Mõis lausus telefonis, et viibib praegu küll kodust kaugel, aga jälgib valitsuses toimuvat murega. „Minu arvates oli praeguses koalitsioonis kõige tugevam partner Reformierakond. Ja kui vaadata Keskerakonda, siis seal oli tugevam Yana Toomi pool. Praegust koalitsiooni hakkavad moodustama need, kellel tegelikult valijate hääli ei ole,“ lausus Mõis.

„Kui see nii on, siis on see suur jama. Ma loodan, et saatusekõver viimasel hetkel ikka pöördub,“ lootis Mõis.

Juhul, kui siiski kõver ei pöördu ja tuleb uus Keski, IRLi ja sotside koalitsioon, siis ei oska Mõis uuelt võimuliidult midagi oodata. „Arvan, et kui tõesti saab teoks selline koalitsioon, kus on Keski Ratase pool ning IRL ja SDE, siis on aeg varsti teha uus ärimeeste partei, kes võtab võimu üle. See asi kipub minema küll väga lohakas suunas,“ rääkis Mõis ja lisas, et tema arvates Eesti rahva geneetika lihtsalt ei talu eriti vasakpoolsust.

„Ma pole Taavi Rõivast kunagi pidanud tõsiseltvõetavaks peaministriks. Aga teisalt, ühe Euroopa Liidu riigi valitsus ei peagi olema tõsiseltvõetav. See polegi probleem. Võib-olla oleks võinud otsustamist rohkem olla, aga äkki praeguses ELis ei saagi otsustavust rohkem olla? Kui aga nüüd need mehed teevad praegu valitsuse, siis neil pole rahva hääli, nad kujutavad seda endale ette,“ rääkis Mõis.

Reformierakond teatas täna, et Taavi Rõivas ei kavatse tagasi astuda ja Reform asub võitlusse. „Õigesti teevad!“ tunnustas Mõis.

Hetkel kuum