Mart Helme Trumpi võidust: rahvas ei taha multikultit

Mart Helme (fotol vasakul)  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 9. november 2016 kell 10:35

Donald Trumpi valimine USA presidendiks vähendab sõjalise konflikti puhkemise ohtu Eestis, ütles Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.

„Suure tõenäosusega hakkab Trump keskenduma Ameerika suureks tegemisele ja pöörab vähem tähelepanu igasugustele varioperatsioonidele konkureerivates suurriikides. Seetõttu ei ole Venemaal põhjust aktiivselt Ühendriikidele varvaste peale astuda ning mitte kruvida pingeid ja provotseerida konflikti Baltikumis. Seda enam, et Trumpi reaktsioon oleks tõenäoliselt väga jõuline. Tänu Trumpile jääb ära sõda Venemaaga vähemalt lähitulevikus,“ kommenteeris Helme pressiteate vahendusel.

Helme sõnul hämmastab teda nende poliitikute ja niinimetatud analüütikute naiivne hüsteeria, kes pärast Putini kiiduavaldusi Trumpile asusid kuulutama, et viimane on Venemaale kasulik kandidaat.

„Kui Putin kedagi kiidab, siis mitte suusoojaks, vaid selge tagamõttega. On täiesti ilmne, et Putini kiitus mõjub lääneriikides punase rätikuna, õhutades Trumpi-vastast hüsteeriat. See oligi Kremli eesmärk – mängida kaardid kätte Clintonile kui pehmemale ja Venemaale sobivamale kandidaadile. Täiesti mööda vaadatud on ka sellest, et ajalooliselt on USA vabariikliku partei tegelik poliitika Venemaa suhtes olnud oluliselt järjepidevam ja tõhusam kui demokraatlikul parteil,“ selgitas EKRE juht. 

Helme sõnul on sama naiivselt suhtutud Trumpi kommentaari, et Venemaaga tuleb hästi läbi saada. „Ka Eesti tahab Venemaaga hästi läbi saada. Kas see tähendab seda, et me laseme endale pähe istuda? Ei tähenda. Trump võib olla poliitikas kogenematu ja seetõttu ettearvamatu, aga ta ei lase endale pähe istuda.“ 

Veel kinnitas Trumpi võit Helme sõnul seda, kui korrumpeerunud on USA ajakirjandus ja küsitlusfirmad. „Meedia tegi varjamatut propagandat Clintonile, küsitlusfirmad avaldasid järjepidevalt valetulemusi, et valijaid mõjutada. Me võime siit tõmmata väga selged paralleelid ka oma kodutanumale. Samasugused manipulatsioonid toimuvad ka meil.“

Helme sõnul on USA demokraatliku partei propaganda ja meediahüsteeriaga kaasa läinud ka Eesti poliitikud, kel tuleb nüüd alla neelata mõru pill. „Järgmine USA suursaadik on juba Trumpi poolt saadetud. Tahaks näha, kuidas meie poliitikud hakkavad nüüd uue suursaadikuga liitlassuhteid arendama.“ 

Helme sõnul näitas Trumpi võit ka seda, et vastuseis globalistlikule ideoloogiale on maailmas tõusuteel. „Üha rohkem inimesi kogu maailmas ei taha mingisugust multikultit, mida USAs jutlustavad demokraadid ning Euroopas ja Eestis sotsid. Rahvad ei taha immigratsiooni ja globalismi. Rahvad tahavad oma kodus elada omamoodi.“ 

Hetkel kuum