Forbes: Hollywoodi ülehinnatuim näitleja on Johnny Depp

Ajakiri Forbes nimetas juba teist aastat järjest Hollywoodi kõige ülehinnatumaks näitlejaks Johnny Deppi.  Foto: epa
Ave Lepik • 9. detsember 2016 • 2 min
Jaga lugu:

Ajakiri Forbes nimetas juba teist aastat järjest Hollywoodi kõige ülehinnatumaks näitlejaks Johnny Deppi.

Väljaanne meenutab, et lõppeval aastal on Deppiga seotud ka seeria skandaale, alates lahutusest näitleja Amber Heardist, kelle suhtes Depp sai kohtult lähenemiskeelu, ning lõpetades tema osalusega filmide põrumisega. Forbes toob esile 190 miljoni dollarilise eelarvega „Alice’i peeglitaguses maailmas“, mis suutis kogu maailmas teenida alla 300 miljoni dollari. Forbes selgitab, et laias laastus saab stuudio umbes 50% filmilevist teenitud summadest.

Reitingu koostamisel vaatles Forbes honorari, mida stuudio näitlejale maksis ning filmilevist tagasiteenitud raha. Selle põhjal löödi kokku, kui palju tõi tagasi iga näitleja peale kulutatud dollar.

Kolm viimast Deppi osalusega filmi on sisse toonud keskmiselt 2,8 dollarit iga tema peale kulutatud dollari kohta. Forbes kirjutab, et Heardi süüdistused koduvägivallas ei mõjutanud sel aastal veel märkimisväärselt Deppi osalusega filmide tulu, kuid see skandaal ilmselt alles hakkab rolli mängima.

Deppil seisab ees järjekordne Jack Sparrow’ks kehastumine „Kariibi mere piraatide“ uues osas ning nagu märgib Forbes, kui see film põrub, on näitlejal edaspidi väga keeruline osadesse kandideerida, arvestades tema küsitavat honorari, mis Forbesi augustis avaldatud topi põhjal on 48 miljonit dollarit rolli eest.

10. Bradley Cooper 12,10

9. Julia Roberts 10,80

8. Leonardo DiCaprio 9,90

7. Mark Wahlberg 9,20

6. Adam Sandler 7,60

5. George Clooney 6,70

4. Will Ferrell 6,50

3. Channing Tatum 6

2. Will Smith 5

1. Johnny Depp 2,80

Teisele kohale tõstis ajakiri Will Smithi, kes tõi iga temale kulutatud dollari kohta tagasi vaid viis dollarit. Sel aastal pandi talle suuri lootusi filmiga „Concussion“, kuid tema töö jäi märkamata Ameerika Filmiakadeemial ning film ise kogus levis vaid veidi enam sellele kulutatud 34 miljonist dollarist. Seejuures on Smithi honorar (20,5 miljonit dollarit) üks filmi eelarverea suuremaid kulusid.

Kolmandale kohale paigutati Channing Tatum, kelle hitt „Magic Mike XXL“ teenis 14,4miljonilise eelarve juures 122 miljonit dollarit. Tatumi puhul toob iga talle kulutatud dollar tagasi kuus dollarit. Tema tänavune altminek oli filmiga „Jupiter Ascending“, mis teenis levis 8 miljonit dollarit ja mille eelarve oli 176 miljonit.

Neljas ülehinnatu on Will Ferrell, kes teeb talle kulutatud dollarist 6,5. Viiendale kohale tuli George Clooney (6,7 dollarit iga talle kulutatud dollari eest).

Forbes rõhutab, et tippnäitlejad võivad sattuda sellesse nimekirja ka nende osalusega hästi müüvate filmide korral. Näiteks ülemakstutest kaheksas Leonardo DiCaprio teenis aasta kokkuvõttes iga talle kulutatud dollari pealt tagasi vaid 9,9 dollarit – ometi osales ta mitmes kassahitis. Tema honorari suurus (27 miljonit dollarit) vähendab tugevalt müüginäitajaid, selgitab Forbes. DiCaprio puhul aga kompenseerivad nõrga finantspoole kriitikute kiidulaul ja rida auhindu.

Reitingu ainus naine oli Julia Roberts, kes hõivas 9. koha – iga talle kulutatud dollar toob stuudiole tagasi 10,8 dollarit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt