Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rikaste TOPi noore miljonäri 3 soovitust

  Armastan väga oma ettevõtet, kuid isegi mina pean vahel lõõgastuma ja muud tegema. Enda eest hoolitsemine ei anna mitte ainult rahuldust ja tervist, vaid aitab ka edukam olla, leiab Rikaste TOPi üks nooremaid miljonäre.

  Nii kirjutab (loe kommentaari "Kuidas hobune aitab mul idufirmat juhtida") idufirma Testlio asutaja Kristel Kruustük, kes oli viimases Äripäeva Rikaste TOPis (vaata edetabelit siit) üks nooremaid miljonäre ja jõudis sinna koos ettevõtte kaasaasutaja, abikaasa Marko Kruustükiga 6,3 mln eurose varaga.
  Kruustüki abikaasa kinkis talle hiljuti hobuse nimega Rockefeller ning uus hobi on Kristelile palju tagasi andnud, ka töörindel.
  Võta töölt vabaks.
  On tohutult tähtis võtta aega ka töövälisteks asjadeks. Igaüks peab leidma asja, mis sunnib teda töölt mujale tähelepanu jagama ja tasakaalustama. Olgu see kirg, hobi, tegevus või armastatu - keegi või miski, mis tahab sind töölt eemale kiskuda ja mille tõmbele järele anda.
  Siin võib muidugi sisse pressida süütunne, mis ütleb, et peab oma tegemisi lõpuni tegema. Mõnikord tuleb süütunnet eirata. Isegi kui see ei lase sul puhata, pead valima endale tervisliku ning ajule puhkust andma.
  Õpi kannatlikkust ja enesekindlust.
  Idufirma juhtimine on nagu sõit Ameerika mägedel – ühel päeval oled tipus ja tunned end maailma vallutajana, kuid enamusel päevadest kahtled endas ja enda võimekuses.
  Siin tulebki kasuks hobi, sest isegi halbadel päevadel on siis sul midagi, mis tuju heaks teeb. Et on vähemalt üks kindel ja hea asi, millest õpitud kannatlikkus ja millele häälestumine annab enesekindluselaksu ka tööelus. Enda eest hoolitsedes oled tasakaalus ja pole tormamist.
  Lisaks aitab selge meel kiiremini lahendusi leida. Olen püüdnud üht probleemi lahendada tundide kaupa ja lahenduseta, kuid kümme minutit klaverimängu lõi nagu puuga pähe ning andis selle.
  Tööta pea ja kehaga.
  Lisaks aju pingutama sundivale hobile peaksime koormama ka keha. Liikumine paneb aju tootma endorfiini, mis toimib loodusliku valuvaigistina. Lisaks aitab see parandada une kvaliteeti, mis omakorda vähendab stressi.
  Ma ise ei oleks tulnud selle pealegi, et endale hobune hankida. Kuidas ma oleksingi – tööpäevad on pikad ja reisin palju? Aga ma olen need asjad omavahel sobima sättinud – ei maga kella 9ni, vaid ärkan kell 6, treenin ja siis suundun tööle. Värskena ja valmis päevast parimat võtma.
  Marko ja Kristel Kruustükile kuuluv ettevõte mobiilirakenduste testimisega tegelev idufirma Testlio sai mullu kevadel investeerimisringi käigus 6,25 miljonit dollarit ehk 5,5 miljonit eurot Silicon Valley riskikapitalifirmadelt Altos Ventures ja Vertex Ventures. Tegemist oli neljanda rahakaasamisega. Eelneva kolme ringiga kaasasid nad 1,2 mln dollarit.
  Äripäeva hinnangul on rahakaasamistega langenud eestlaste osalus ettevõttes pooleni. Praegu võiks ettevõtte turuväärtus olla umbes 25 miljonit eurot.
  Testlio OÜ asutati 2013. aastal, osanikeks olid Kruustük ja Viidik. 2014. aasta jaanuaris vahetas ettevõte omanikku. USA ettevõtja Testlio Inc. omandas 100% ettevõtte osadest, saades Testlio OÜ emaettevõtteks. 2015. majandusaastal oli ettevõtte müügitulu 745 000 (2014. a 0 eurot) ning kasum 18 000 eurot.
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: liiga kallis elu peatab nii majanduskasvu kui inflatsiooni
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Mihkel Nestor: liiga kallis elu peatab nii majanduskasvu kui inflatsiooni
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Interneti sünnitatud aktsiamulli kahju ulatub triljonitesse
Eelmise aastatuhande lõpus äärmuslike mõõtmeteni paisunud internetimull USA börsil lõhkes uue sajandi alguses, jättes sajad tuhanded väikeinvestorid buumi tipphetkedel investeeritud kapitalist ilma.
Eelmise aastatuhande lõpus äärmuslike mõõtmeteni paisunud internetimull USA börsil lõhkes uue sajandi alguses, jättes sajad tuhanded väikeinvestorid buumi tipphetkedel investeeritud kapitalist ilma.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Isamaa uueks esimeheks sai ülekaalukalt Reinsalu: peame algatama selle valitsuse umbusaldamise
Isamaa esimeheks valiti Urmas Reinsalu, kes oma kõnes enne esimeheks saamist ütles muuhulgas, et Isamaal tuleb praegust valitsust umbusaldada.
Isamaa esimeheks valiti Urmas Reinsalu, kes oma kõnes enne esimeheks saamist ütles muuhulgas, et Isamaal tuleb praegust valitsust umbusaldada.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
EKRE esimeheks sai ülekaalukalt taaskord Martin Helme
EKRE praegune esimees Martin Helme jätkab kindlalt erakonna juhina.
EKRE praegune esimees Martin Helme jätkab kindlalt erakonna juhina.
Eksport kahanes ka aprillis
Selle aasta aprillis kahanes kaupade eksport jooksevhindades 2022. aasta sama perioodiga võrreldes 4% ning import 18%, rohkem kahanes kütuste, puidukauba ja tööstustoodete väljavedu, teatas statistikaamet.
Selle aasta aprillis kahanes kaupade eksport jooksevhindades 2022. aasta sama perioodiga võrreldes 4% ning import 18%, rohkem kahanes kütuste, puidukauba ja tööstustoodete väljavedu, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.