• Jaga lugu:

  Äripäev murdis raamid: notarite tulu saab avalikuks

  Justiitsminister Urmas Reinsalu otsustas, et notarite tulu peab olema avalik.

  "Kehtiv seadus mul isikute lõikes tulu avalikustada andmekaitselistel kaalutlustel ei luba. Seega tuleb muuta seadust," sõnas ta. 
  Notarite tulu avalikustamist lasi Reinsalu ministeeriumil analüüsida Äripäeva detsembris ilmunud artikli "Eesti nuumab notareid" peale. Artikkel tõstatas küsimuse, miks on notarite tulu juba üle paarikümne aasta salajane, samas kui nende teenus on sageli kohustuslik ja hind riigi poolt kehtestatud. Eriti kopsakad on notaritasud kinnisvaratehingute kinnitamisel, kus klientidelt kooritakse sageli ka piltlikult mitu nahka. Notarid ise on öelnud, et kinnisvaratehingute tuluga doteeritakse mitmeid teisi teenuseid, mis on odavamad, kuid mille osutamine on samuti riigi poolt notaritele kohustuslikuks tehtud.
  Reinsalu lubas notarite tulu avalikustamise otsuse kujundada jaanuari jooksul ning ütles täna Äripäevale, et notarite tulu peab olema avalik. Ta andis korralduse teha seaduse väljatöötamiskavatsus, mille puhul saavad ka huvirühmad oma seisukoha välja öelda.
  Eestis töötab 92 notarit, neist umbes pooled Tallinnas. Lisaks notaritele annavad kokku 67 FIEna tegutsevat notaribürood tööd enam kui 300 inimesele. Võrdluseks: Soomes töötab seaduse järgi kokku 18 notarit.
  Notarite tulu on salajane alates aastast 1993, mil jõustus notariaadiseadus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.