Riik hakkab toidulisanditurgu lauskontrollima

VTA hakkab põhjalikult puistama toidulisanditurgu.  Foto: Reuters/Scanpix
Äripäev • 20. veebruar 2017 kell 6:25

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) teeb tänavu rekordarvule toidulisanditele põhjaliku laborianalüüsi – VTA võtab toidulisandituru tõsiselt käsile ning kavas on kaasata ravimiamet ja vajadusel ka välismaised laborid, kirjutas Eesti Päevaleht.

Ehkki veterinaar- ja toiduamet alles koostab koondaruannet, on ameti toiduosakonna peaspetsialisti Airika Salumetsa sõnul juba praegu selge, et möödunud aastal tuli Eesti poodides müüki üle tuhande uue toidulisandi ehk ligi kolmandiku võrra rohkem kui ülemöödunud aastal, kirjutab Eesti Päevaleht.

Erandina soostus VTA ütlema, et kindlasti võetakse sel aastal ette D-vitamiini tooted ja kaalualanduspreparaadid. "Ohurisk on seotud keelatud raviainetega. Levinuimad toidulisandid, kus turustatakse keelatud raviaineid, on just kaalualandustooted ja potentsitooted,” ütles Salumets.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum