Äripäev • 22. veebruar 2017 kell 12:31

EAS sai uue juhi

Alo Ivask  Foto: Veiko Tõkman

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu valis üksmeelselt EASi uueks juhatuse esimeheks Alo Ivaski. Ivask asub ametisse alates 20. märtsil.

EASi nõukogu valis uueks juhatuse esimeheks tippjuhi Alo Ivaski, kes juhtis varem ehitus- ja kodusisustuskaubamajade võrku Kesko Senukaid (endine Rautakesko) Eestis ja Lätis. Ivaskiga sõlmiti nelja-aastane leping ja ta alustab tööd 20. märtsil.

EASi nõukogu esimehe Erki Mölderi sõnul tegi nõukogu üksmeelse otsuse 69 kandidaadi seast. „Lõppvoorus oli viis tugevat kandidaati. Alo Ivaski kui tippjuhi tasakaalukus ja sihikindlus on kindlasti omadused, mida EAS täna vajab.“

Ivask lisas pressiteate vahendusel, et EAS on õigustatult avaliku huvi kõrgendatud tähelepanu all. "Kahjuks ei ole alati meediast välja tulnud, et EAS on teinud asendamatut tööd mitmes valdkonnas ning tegemist on väga tugeva Eesti ekspordi arendajaga. Enne meeskonnaga koostööd alustamata on veel raske öelda, kuidas me täpselt EASiga edasi läheme, aga minu soov on jätkata suunda kasvatada EASist toetuste jagaja asemel ettevõtluse kompetentsikeskus,“ märkis Ivask.

EASi eelmise, ametist vabastatud juhi Hanno Tombergi kuupalk oli 4800 eurot.

Mullu novembris küsitles Äripäev arvamusliidreid teemal, mida nad ootavad Jüri Ratase valitsuselt. Ivask kommenteeris siis, et ootab uuelt valitsuselt üleminekut agressiivselt ootamiselt jõulisele, strateegiliselt kokku lepitud, ettevõtjaid kaasavale ja majanduskasvu kaudu kõigi inimeste heaolu kasvatavale tegutsemisele. „Ning loodetavasti ei rikuta seejuures ära seda, mis meil on hästi, aga millest potentsiaalsed investorid lihtsalt ei tea,“ lisas ta. „Seda on ka piisavalt.“

Hetkel kuum