Äripäev • 15. märts 2017 kell 11:52

Prokuratuur kontrollib Sarapuu seotust prügiäriga

Arvo Sarapuu.  Foto: Raul Mee

Riigiprokuratuuri kinnitusel kontrollib prokuratuur väiteid Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu väidetavatest ärihuvidest pealinna prügiäris.

Äripäev kirjutas septembris, et Tallinna prügiveohangetel on kui välk selgest taevast turgu võtmas jäätmeäris täiesti tundmatud tegijad, konkurendid kahtlustavad abilinnapea Arvo Sarapuu kureeritava linnavõimu abi ja suunamist.

Hangetel oli välja joonistumas muster, kus ühispakkujad – mullu 6000 euro suuruse käibega konsultatsioonifirma Baltic Waste Management (BWM) koos poolemiljonilise käibega bussiveoteenust pakkuva Tapa Autobussipargiga on edukaimad kõikides pealinna piirkondades, kus nad on osalenud. Ainsaks erandiks on seni üks piirkond Lasnamäel. BWM registreeriti äriregistris Tallinna hangete väljakuulutamise järel 2014. aasta oktoobris. Ettevõtte juht ja omanik on endine Tallinna keskkonnaameti korraldatud jäätmeveo sektori juhataja Kaido Laanjärv. Kunagi 2000ndate aastate alul oli Laanjärv ametis Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti ühistranspordi projektijuhina. Umbes samal ajal pidi sama ameti ühistranspordiosakonna juhataja kohalt korruptsiooniskandaaliga lahkuma praegu bussivedudega tegelevat ATKO Gruppi juhtiv Margo Tomingas, kes on omakorda Tallinna jäätmemajandust kureeriva abilinnapea Arvo Sarapuu väimees.

Lisaks kirjutas Eesti Ekspress täna, et Tallinna prügimajandust korraldava abilinnapea Arvo Sarapuu väimees ja Sarapuu ärigrupi ATKO juht osaleb salaja Tallinna prügiäris.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitas septembris Äripäevale ja täna ka Eesti Ekspressi uudise peale, et tal puudub igasugune avalik või varjatud osalus prügifirmas BWM. "Kõik vastupidised väited on valed ja eksitava sisuga," seisab tänases pressiteates.

Hetkel kuum