Seeder kaitses Sesteri poliitikat

Sven Sester (vasakul), Anna-Greta ja Margus Tsahkna, Helir-Valdor Seeder.  Foto: Andras Kralla
22. mai 2017 kell 5:03

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Helir-Valdor Seeder vastas auesimehe Mart Laari kriitikale, et IRLi rahandusminister Sven Sester on loobunud rangest eelarvepoliitikast.

Isamaa ja Res Publica Liidu auesimees Mart Laar kritiseeris eelmise nädala lõpus erakonnale saadetud kirjas erakonna valitsuspoliitikat ja eriti valmisolekut lahjendada senist eelarvepoliitikat.

"IRL on läbi aegade toetanud ranget eelarvepoliitikat, nüüd aga on just IRLi rahandusminister see, kes paneb ette seda muuta, pealegi viisil, mis võib olla põhiseadusvastane. Pole ime, et niimoodi valijatele võõraks jäädakse," kirjutas Laar.

Tänases intervjuus Eesti Päevalehele ütleb erakonna uus esimees Helir-Valdor Seeder, et eelarve tasakaal on talle oluline ja ta on selle läbirääkimistel tõstatanud. "Aga see ei käi nii, et kolme nädalaga pöörame riigi pea peale. Kuidas ka ei tahaks veel mingeid punkte koalitsioonileppes muuta, peab andma aru reaalsusest, mis on võimalik ja mis mitte. Kindlasti pöördume eelarve tasakaalu juurde tagasi ja tulevikus räägime sellest. See endiselt ei meeldi IRLile," kinnitas ta.

Sven Sesterile suunatud kriitika kohta ütles Seeder, et Sesteri ellu viidud rahanduspoliitika pole tema isiklik unistus või soov kõike niisugusel kujul teha. "See on tulnud koalitsiooni kokkuleppest," ütles Seeder.

Loe intervjuud pikemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum