Mait Kraun • 20. juuni 2017 kell 9:23

DSV Transport teenis üle 8 miljoni kasumit

DSV Transport juhatuse esimees Jaan Lepp ettevõtte hoone katusel Tallinnas Laagris.  Foto: Andres Haabu

Taani transpordifirma DSV Transport kasvatas müügitulu ning teenis üle 8 miljoni euro kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et veoste ekspedeerimisega (jaotamisega) tegeleva DSV Transport ASi müügitulu suurenes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 10 protsenti, 80,49 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 5,11 miljoni võrra, 8,36 miljoni euroni (+157 protsenti).

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 163 inimest, võrreldes eelneva aastaga suurenes see näitaja 8 võrra. Käive töötaja kohta kasvas 5 protsenti, 493 826 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 2 protsenti, 2524 euroni kuus.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„2016. aasta oli ettevõtte jaoks mitmete muutustega majandusaasta. Juulis 2016 sõlmiti "sale-and-leaseback" tehing kinnistutega, millel asuvad DSV kontori- ja laohoone. Kasum kinnistute müügist mõjutas oluliselt 2016.a. majandusaasta tulemust,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

DSV Transport AS kuulub rahvusvahelisse Taani kontserni DSV A/S, mis on noteeritud Kopenhaageni börsil. Omanikud võtsid eelmisel aastal Eesti tütarfirmast ettevõttest 2 miljonit eurot dividende. 2015. aastal maksti dividendidena välja sama suur summa.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum