Äripäev • 21. juuli 2017 kell 6:14

EVR Cargo lükkas vaguniäri arutamise plaani edasi

Neeme Jõgi  Foto: Andras Kralla

Riikliku kaubavedaja EVR Cargo nõukogu esimees Neeme Jõgi ütles Ärilehele, et kuna juhatuse väljakäidud Venemaalt vagunite ostmise ja nende väljarentimise äriplaan on mahukas, palus juhatus materjalide kokkupanekuks lisaaega ning teema tuleb arutusele tõenäoliselt augustis korralisel koosolekul.

"Eelmisel nädalal hakkasime me teemat arutama ja oli rohkem küsimusi kui vastuseid. Otsustasime äriplaani menetlemise peatada seal, kus seda teha sai," selgitas Jõgi väljaandele. Ta lisas, et erakorralist koosolekut siiski ei tühistatud, vaid arutati jooksvaid küsimusi.

EVR Cargo soovib osta Venemaa tehastelt 35 miljoni euro eest tuhatkond vagunit ning rentida need seejärel välja kaubaveoks rahvusvahelistele firmadele. Enamjaolt tähendaks see siiski vagunite sõitmist Venemaa raudteesüsteemis, mis tekitab paljudes kahtlusi äriplaani vettpidavuses arvestades Venemaal varitsevaid ja eelkõige poliitilisi riske.

Hetkel kuum