Kui kallis on Tallinnas taksosõit?

Eesti kõige popim taksona kasutatav auto on Mercedes-Benz.  Foto: Andres Haabu
Äripäev • 24 juuli 2017

Maailma linnade arvestuses on Tallinnas soodne taksoga sõita ja kõige tõenäolisemalt satub istuma Mercedes-Benzi.

Taksohinnaindeks näitab, kui palju on õiglane riigis taksoteenuse eest maksta. Info on kasulik turistidele, keda kohalikud taksojuhid võivad petta üritada. Statistika pani kokku Carspring 80 maailma kõige külastatavama linna kohta, mille hulgas on ka Tallinn.

Indeksis on arvestatud taksosse n-ö sisse istumise tasu, kilomeetri hinda, ooteaja hinda ja lennujaama-kesklinna masrsruudi hinda. Kõiki hinnakonponente arvestades kalkuleeriti välja kolme kilomeetri sõitmise hind, millest kõige odavama taksoteenusega linn sai edetabelis esikoha.

Ühtlasi kajastub statistikas, milline automudel on linnas kõige pruugitum.

 

Hetkel kuum