Äripäev • 1 august 2017

Toomas Tool plaanib Narva-Jõesuusse kolme kõrghoonet

Toomas Tool plaanib Narva-Jõesuusse rajada kolm kõrghoonet.  Foto: Andres Haabu

Eesti tuntud ettevõtja Toomas Tooli ettevõte BREM Kinnisvarahooldus tahab ehitada Narva-Jõesuu südamesse kolm kõrghoonet, kirjutab tänane Põhjarannik.

BREM Kinnisvarahooldus esitas Narva-Jõesuu linnavalitsusele Aia 4 kinnistu detailplaneeringu algatamise taotluse. See 1,23 hektari suurune ärimaa krunt asub kuurortlinna keskuses, Narva-Jõesuu sanatooriumi naabruses. Taotluse järgi on detailplaneeringu koostamise eesmärk määrata ehitusõigus kolme kuni 16-korruselise ja kahekorruselise maa-aluse parklaga majutushoone rajamiseks. Peale selle on plaanis maa alla rajada bassein. Põhjarannik lisab, et taotluse esitaja on BREM Kinnisvarahoolduse volitatud isikuna Risto Mägi.

Toomas Toolile kuuluv Aia 45 kinnistu Narva-Jõesuus.  Foto: Erik Prozes

Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljini sõnul võttis linnavalitsus taotluse menetlusse, kuid ta ei osanud väljaandele öelda, kuivõrd tõsised arendaja plaanid on.

Narva-Jõesuus kuulub Tooli firmadele kolm kinnistut. Üks neist on Vabaduse tänaval paiknev üheksakorruseline punastest telliskividest endine sanatoorium Põhjarannik, mis pole juba ligemale 15 aastat kasutuses. Aia 45 asub aastatel 1863-1914 elanud Venemaa töösturi Filipp Pantelejevi endine suvila. Aia 4 aga paikneb Narva-Jõesuu üheksakorruseline hoone, kus asus veel selle sajandi alguses Narva-Jõesuu sanatooriumi magamiskorpus. Kõik kolm kinnistut ostis Tool 2006. aastal.

Hetkel kuum