Anne Oja • 1 august 2017

Toomas Toolil Narva-Jõesuuga suured plaanid

Narva-Jõesuu Meresuu spaa.  Foto: oksjonikeskus.ee

Eesti tuntud ettevõtja Toomas Tooli ettevõte BREM Kinnisvarahooldus tahab ehitada Narva-Jõesuu südamesse kolm kõrghoonet, kirjutas Põhjarannik. Lisaks on Toolil plaanid ka kuurortpiirkonna hotelliäris, sest ta ostis mullu Meresuu spaa.

Põhjarannik kirjutas täna, et BREM Kinnisvarahooldus taotleb Narva-Jõesuu linnavalitsuselt Aia 4 kinnistu detailplaneeringu algatamist. See 1,23 hektari suurune ärimaa krunt asub kuurortlinna keskuses, Narva-Jõesuu sanatooriumi naabruses.

Taotluse järgi on detailplaneeringu koostamise eesmärk määrata ehitusõigus kolme kuni 16korruselise ja kahekorruselise maa-aluse parklaga majutushoone rajamiseks. Peale selle on plaanis maa alla rajada bassein. Põhjarannik lisab, et taotluse esitaja on BREM Kinnisvarahoolduse volitatud isikuna Risto Mägi.

Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljini sõnul võttis linnavalitsus taotluse menetlusse, kuid ei osanud väljaandele öelda, kuivõrd tõsised arendaja plaanid on.

Kolme kõrghoone ehitamise plaani taustal tasub teada ka, et Tool on võtnud sihikule ka kuurortpiirkonna hotelliäri - mullu sai temast Meresuu spaa omanik, kirjutasid Kinnisvarauudised.ee.

Pankrotivarana ostetud spaa

Nimelt ostis Tooli ettevõte OÜ BREM Kinnisvarahaldus möödunud aasta oktoobris Narva-Jõesuus aadressil Aia 48a asuva spaa. Meresuu Spa & Hotel oli enne seda Egeria Kinnisvara pankrotivarana müügis oksjonikeskkonnas, kus sellele otsis uut omanikku pankrotihaldur Martin Krupp. Kinnistusregister näitas spaahotelli üleminekut uuele omanikule juba 24. oktoobril 2016. Kinnitamata andmetel maksis Tool spaa eest enam kui 6 miljonit eurot.

Mullu septembris avaldas Postimees, et Viimsi ja Grand Rose spaa omanik võtab oktoobri keskpaigast üle Meresuu spaahotelli opereerimise ning jätkab tegevust senisel kujul ja mahus. Kui uus operaator tööd alustas, kuulus hotellikinnisvara juba Toolile.

Tõotab tootlust

Narva-Jõesuu Meresuu Spa & Hotelis on 109 numbrituba ehk see pea sama suur, kui Tallinn Viimsi SPA oma 110 toaga. Kuressaares asuv Grand Rose SPA Hotel on pisut väiksem, 66 toaga. Üldiselt suudavad hotellid rahavoogu ostvate kinnisvarainvestorite soovitud tootlust pakkuda alates 100 numbritoast.

Tooli ettevõttele BREM Kinnisvarahaldus kuulub Narva-Jõesuus lisaks Meresuu spaale veel teisigi kinnistuid. Üks neist on Vabaduse tänaval paiknev üheksakorruseline punastest telliskividest endine sanatoorium Põhjarannik, mis pole juba ligemale 15 aastat kasutuses. Aia 45 asub aastatel 1863-1914 elanud Venemaa töösturi Filipp Pantelejevi endine suvila. Aia 4 aga paikneb Narva-Jõesuu üheksakorruseline hoone, kus asus veel selle sajandi alguses Narva-Jõesuu sanatooriumi magamiskorpus. Kõik kolm kinnistut ostis Tool 2006. aastal.

Vaata portaalist kinnisvarauudised.ee ka Meresuu Spa & Hoteli pildigaleriid.

Hetkel kuum