• Jaga lugu:

  Taavi Rõivas hakkas ettevõtjaks

  Endine peaminister ja Reformierakonna eksjuht Taavi Rõivas asutas augusti alguses osaühingu Inspiring Minds, kus ta on ainuosanik ja ainus juhatuse liige.

  Ettevõtte tegevusalaks on äriregistris märgitud ärinõustamine jm juhtimisalane nõustamine.
  Rõivase sõnul on tema ettevõtte tegevus suunatud piiri taha.

  Vaata ka Infopangast:

  Taavi Rõivas

  Inspiring Minds OÜ

  "Asutasin ettevõtte konsultatsiooniteenuse osutamiseks. Esialgu on tegemist pigem hobiga, plaanid on tagasihoidlikud," rääkis Rõivas. Ta lisas, et ettevõtte fookus on suunatud Eestist väljapoole, muu hulgas lootuses inspireerida teisi Eesti kogemustest ja edulugudest.
  Rõivas tõstis oma uue ettevõtte kõrval esile, et asutas koos elukaaslase Luisa Värgiga hiljuti ka perekondliku heategevusfondi, mille eesmärk on toetada Eesti lastele võimaluste pakkumist. "Ka fondi plaanid on esialgu tagasihoidlikud, kuid loodame anda oma väikese panuse tublide noorte aitamiseks," ütles Rõivas. Fondi nimi on Luisa ja Taavi Rõivase Fond MTÜ.
  Rõivase eelmine ettevõte tegevust ei alustanudki
  Rõivas on varemgi ettevõtte osanik olnud, kuid see ettevõte ei alustanud kunagi majandustegevust. Nimelt asutas Rõivas koos erakonnakaaslase Remo Holsmeriga 2004. aastal OÜ Gentle Touch, mis aga 10 aasta jooksul tegevust ei alustanudki ja likvideeriti omanike otsusel 2015. aastal. Ettevõtte põhitegevusala pidanuks olema eeterlike õlide tootmine.
  Gentle Touchi juhatuse liige oli Rõivase ema, looduskosmeetika ettevõtte OÜ Ingli Pai asutaja Tiina Lillep.
  Taavi Rõivas on praegu muu hulgas riigikogu aseesimees.
  Luisa Värk hilineb ettevõtte aruandega
  Rõivase elukaaslasele Värgile kuulub OÜ Noodivõti, kuid Värk on mulluse majandusaasta aruande esitamisega hiljaks jäänud ehk pole aruannet veel esitanud.
  2015. aastal kirjutas Äripäev Noodivõtme 2014. aasta aruande põhjal, et Värk endale oma OÜst palka ei maksa, samuti ei võtnud Värk ettevõttest dividende. Küll aga hakkas Värk endale töötasu maksma 2015. majandusaastal ja tegi seda kokku 6000 eurot ehk keskmiselt 500 eurot ühe kuu kohta.
  Need kajastused tekitasid diskussiooni nn OÜtamise teemal ehk panid küsima, kas ühe mehe või naise ettevõtted peaksid omanikule palka maksma või mitte. Toonane maksuameti juht Marek Helm ütles, et selle üle, kui palju ettevõtja endale palka maksab, otsustab ettevõtja ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Seda me ootame: puhast ausat emotsiooni
Olümpiavõitja on kangelane, iga karva medal särab eriti väikeriigis kirkalt, aga au ja ilu oleks suurem, kui mängud poleks marginaliseerunud ega seisaks autoritaarse poliitika ning keskkonnavaenuliku raiskamise teenistuses, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Olümpiavõitja on kangelane, iga karva medal särab eriti väikeriigis kirkalt, aga au ja ilu oleks suurem, kui mängud poleks marginaliseerunud ega seisaks autoritaarse poliitika ning keskkonnavaenuliku raiskamise teenistuses, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Saksa keemiakeskuses toimus suur plahvatus
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.