Taavi Rõivas hakkas ettevõtjaks

Taavi Rõivas loodab oma vastasutatud ettevõttega välismaal kliente nõustada.  Foto: Andras Kralla
Piret Reiljan • 11. august 2017 kell 8:30

Endine peaminister ja Reformierakonna eksjuht Taavi Rõivas asutas augusti alguses osaühingu Inspiring Minds, kus ta on ainuosanik ja ainus juhatuse liige.

Ettevõtte tegevusalaks on äriregistris märgitud ärinõustamine jm juhtimisalane nõustamine.

Rõivase sõnul on tema ettevõtte tegevus suunatud piiri taha.

Vaata ka Infopangast:

Taavi Rõivas

Inspiring Minds OÜ

"Asutasin ettevõtte konsultatsiooniteenuse osutamiseks. Esialgu on tegemist pigem hobiga, plaanid on tagasihoidlikud," rääkis Rõivas. Ta lisas, et ettevõtte fookus on suunatud Eestist väljapoole, muu hulgas lootuses inspireerida teisi Eesti kogemustest ja edulugudest.

Rõivas tõstis oma uue ettevõtte kõrval esile, et asutas koos elukaaslase Luisa Värgiga hiljuti ka perekondliku heategevusfondi, mille eesmärk on toetada Eesti lastele võimaluste pakkumist. "Ka fondi plaanid on esialgu tagasihoidlikud, kuid loodame anda oma väikese panuse tublide noorte aitamiseks," ütles Rõivas. Fondi nimi on Luisa ja Taavi Rõivase Fond MTÜ.

Rõivase eelmine ettevõte tegevust ei alustanudki

Rõivas on varemgi ettevõtte osanik olnud, kuid see ettevõte ei alustanud kunagi majandustegevust. Nimelt asutas Rõivas koos erakonnakaaslase Remo Holsmeriga 2004. aastal OÜ Gentle Touch, mis aga 10 aasta jooksul tegevust ei alustanudki ja likvideeriti omanike otsusel 2015. aastal. Ettevõtte põhitegevusala pidanuks olema eeterlike õlide tootmine.

Gentle Touchi juhatuse liige oli Rõivase ema, looduskosmeetika ettevõtte OÜ Ingli Pai asutaja Tiina Lillep.

Taavi Rõivas on praegu muu hulgas riigikogu aseesimees.

Luisa Värk hilineb ettevõtte aruandega

Rõivase elukaaslasele Värgile kuulub OÜ Noodivõti, kuid Värk on mulluse majandusaasta aruande esitamisega hiljaks jäänud ehk pole aruannet veel esitanud.

2015. aastal kirjutas Äripäev Noodivõtme 2014. aasta aruande põhjal, et Värk endale oma OÜst palka ei maksa, samuti ei võtnud Värk ettevõttest dividende. Küll aga hakkas Värk endale töötasu maksma 2015. majandusaastal ja tegi seda kokku 6000 eurot ehk keskmiselt 500 eurot ühe kuu kohta.

Need kajastused tekitasid diskussiooni nn OÜtamise teemal ehk panid küsima, kas ühe mehe või naise ettevõtted peaksid omanikule palka maksma või mitte. Toonane maksuameti juht Marek Helm ütles, et selle üle, kui palju ettevõtja endale palka maksab, otsustab ettevõtja ise.

Hetkel kuum